Constantine

 Gepubliceerd door om 22:42  Film en Boek
jul 102005
 

Constantine Constantine
Hij wordt geschikt geacht voor 16 jaar en ouder en wordt (o.a.) in de categorie horror ingedeeld. Toch valt het allemaal wel mee met Constantine. Keanu Reeves zet weer een held neer die eigenlijk geen held wil zijn, Rachel Weisz mag twee keer meedoen en is uiteraard eveneens te mooi om dood te gaan. Hard schrikken zul je echter niet snel, onsmakelijk of bloederig wordt het ook niet en als je goed genoeg oplet dan kun je voorspellen hoe de held het meisje én zichzelf op het einde zal redden. Slechte film? Nee hoor, hij weet 121 minuten lang te boeien en is dus gewoon wel eentje om te zien. Maar het is natuurlijk geen eerste deel van de Matrix.

 Reacties uitgeschakeld voor Constantine  Tags:

Naar de opera in een Paardendorp

 Gepubliceerd door om 22:24  Persoonlijk
jul 102005
 

Ben je wel eens naar een opera-voorstelling geweest zonder ondertiteling of programmaboekje? Nou zo voelden we ons vandaag ook een beetje. Als je in een dorp woont met hét centrum voor opleidingen in de paardensport en paardenhouderij (de NHB), dan lees je uiteraard ook over de verschillende evenementen die daar georganiseerd worden. We zijn al een paar keer naar de vierspanwedstrijden geweest en dit weekend stond het EK Reining op het programma.

European Reining Championships 2005

Reining? zul je zeggen, ja Reining. Ik had er tot vandaag ook nog nooit van gehoord, begreep er dus ook helemaal niets van en dat kon ik natuurlijk niet op me laten zitten, ik ging op zoek naar informatie. Lees verder….

Final Cut

 Gepubliceerd door om 17:00  Film en Boek
jul 102005
 

Final Cut (2004) Jim Caviezel Final Cut
Final Cut werd me in de DVD-zaak aangeprezen als gelijkwaardig (van kwaliteit) aan 11:14 die ik vorige week gezien heb. Nou niet dus. Ondanks de aanwezigheid van Robin Williams komt de film niet op gang en net als hij wel op gang komt is hij al afgelopen. Geen aanrader.

Geen boeken of dure boeken?

 Gepubliceerd door om 09:01  Onderwijs
jul 102005
 

Twee opvallende berichten in het Eindhovens Dagblad van afgelopen zaterdag:

“De school voor Handel en Marketing van het ROC Eindhoven schaft alle schoolboeken af. De opleiding is daarmee een van de eerste in het land die vrijwel in zijn geheel overgaat op digitaal onderwijs.”

(bron)

(je hebt waarschijnlijk deze site nodig om in te kunnen loggen) Het tweede bericht kon ik helaas niet online vinden maar had betrekking op de enorm gestegen kosten van de benodigde boeken voor leerlingen. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Geen boeken of dure boeken?  Tags: