jul 042005
 

Om alvast in je agenda te zetten:

“Op 23 september organiseert het SCO in het kader van de participatie aan het landelijke project Digitale Didactiek een landelijke studiebijeenkomst. Het onderwerp van deze bijeenkomst is het gebruik van weblogs en wiki’s in het onderwijs. Meer informatie volgt.”

(bron)

Meer dan dit weet ik er ook nog niet over.

 Reacties uitgeschakeld voor Studiebijeenkomst “Wiki’s en weblogs in het onderwijs”  Tags:

Wikimania

 Gepubliceerd door om 11:59  Internet
jul 042005
 
“Wikimania is de kans bij uitstek om de meest vooraanstaande mensen van de Wikimediagemeenschappen en de Wikisoftwareontwikkelaars te ontmoeten en met hen van gedachten te wisselen. Studies naar en experimenten met Wikipedia en andere Wikimedia Foundation-projecten, wikicultuur en -technologie, en de wereld van vrije kennis zullen worden gepresenteerd door onderzoekers en gastsprekers. Op de agenda staan presentaties, workshops en lezingen voor zowel nieuwkomers als gevorderden. Hierdoor krijgen bezoekers voor het eerst in de geschiedenis een beknopt overzicht van de huidige staat van onderzoek naar wiki’s en vrije-kennisprojecten”

(bron)

Ik ben dan op vakantie en zal er dus sowieso niet zijn, maar ik neem aan dat er ongetwijfeld fervente ‘wikimaniakken’ onder jullie zijn die geen vakantie nodig hebben. ;-)
Met dank aan Erwin Boogert voor de tip!

Video on Demand met Vodcasts

 Gepubliceerd door om 10:33  Internet
jul 042005
 
“Wij introduceren VodCast. De naam zegt het al: PodCast maar dan met video (VOD = Video On Demand). Als je je kunt abonneren op on-demand radio, waarom dan niet op on-demand televisie? We zien tal van toepassingen voor meerdere branches: een abonnement op TV-programma’s (‘uitzending gemist’ bijvoorbeeld). Of een makelaar die een actueel overzicht wil bieden van al z’n huisvideo’s. Of een docent die studenten materiaal laat toevoegen en onderling evalueren, en dit weer deelt met een andere instelling of docent. Of een overzicht van de hipste videoclips. VideoBlogs iemand?”

(bron)

Via de e-maillijst van Webstroom kwam het mailtje van Stef van der Ziel van jet-stream over (wat zij noemen) de videovariant op Podcasting: VODCasting. Interessant idee, maar met een paar haken en ogen.
Lees verder….