Wiki: kansen en valkuilen voor samenwerking en kennisdeling

CWIS bijeenkomst 14 juni 013 Voordat Ton in ging op het onderwerp wiki’s keek hij eerst even naar het breder kader: social software. Zie hiervoor ook mijn post over de kenniscirkel bijeenkomst van een tijdje geleden. Daarna zoomde hij in op het fenomeen wiki’s.
Naast natuurlijk Wikipedia ook heel aardig het voorbeeld van Loic Le Meur die voor de Reboot 7.0 conferentie van afgelopen week op een wiki de vraag aan het ‘publiek’ om voor hem de presentatie voor de dag erna ’te maken’. Je kunt de vraag en het resultaat teruglezen op deze wiki.

Opmerking van Ton: de openheid van een wiki is eigenlijk een mythe. Je ziet in het algemeen dat de groepen achter een wiki’s zich (gedeeltelijk) afschermen van de rest, stukken alleen voor geregistreerde gebruikers toegankelijk maken etc.
Goed overzicht.