Had ik nou….

 Gepubliceerd door om 22:35  Tools
jun 142005
 

ook maar zo’n ‘schermpje’ in de woonkamer.
CWIS bijeenkomst 14 juni 013 Ik vrees helaas dat dat er ook dit jaar voor vaderdag niet in zit.

Zie ook: meer foto’s op Flickr over de CWIS-bijeenkomst.

Deel dit bericht:
 Reacties uitgeschakeld voor Had ik nou….  Tags:

Nogmaals de opmars van de WWW-factor

 Gepubliceerd door om 20:55  Internet
jun 142005
 
CWIS bijeenkomst 14 juni CWIS bijeenkomst 14 juni CWIS bijeenkomst 14 juni

Nog wat foto’s van de borrel en dan zit het er op voor vandaag. Toch nog even terugblikken. Zoals je hebt kunnen lezen had ik de beschikking over mijn laptop, fototoestel, 220V en internettoegang. Daardoor kon ik al tijdens de sessies foto’s maken, uploaden naar Flickr en berichten posten. Lees verder….

Deel dit bericht:
jun 142005
 

CWIS bijeenkomst 14 juni 013 Voordat Ton in ging op het onderwerp wiki’s keek hij eerst even naar het breder kader: social software. Zie hiervoor ook mijn post over de kenniscirkel bijeenkomst van een tijdje geleden. Daarna zoomde hij in op het fenomeen wiki’s.
Naast natuurlijk Wikipedia ook heel aardig het voorbeeld van Loic Le Meur die voor de Reboot 7.0 conferentie van afgelopen week op een wiki de vraag aan het ‘publiek’ om voor hem de presentatie voor de dag erna ‘te maken’. Je kunt de vraag en het resultaat teruglezen op deze wiki.

Opmerking van Ton: de openheid van een wiki is eigenlijk een mythe. Je ziet in het algemeen dat de groepen achter een wiki’s zich (gedeeltelijk) afschermen van de rest, stukken alleen voor geregistreerde gebruikers toegankelijk maken etc.
Goed overzicht.

Deel dit bericht:
 Reacties uitgeschakeld voor Wiki: kansen en valkuilen voor samenwerking en kennisdeling  Tags:
jun 142005
 

CWIS bijeenkomst 14 juni 007 Ageeth Veenemans (senior adviseur Onderwijs en ICT, HAN/SCO) vertelde na de lunch over de inzet van RSS in combinatie met hun HANovatie-website. ze halen via RSS berichten van de digitale didactiek website binnen, ze kijken of die informatie relevant is voor hun doelgroep en voegen er eventueel een HAN-specifieke toelichting bij. Bijvoorbeeld bij een IDEE over streaming video geven ze aan dat zij SURFnet gebruiken en wie bijvoorbeeld intern de contactpersoon is. Daarmee verrijken ze de informatie voor hun doelgroep. Lees verder….

Deel dit bericht:
jun 142005
 
“Vanaf dinsdag is het mogelijk voor treinreizigers om op Utrecht Centraal tegen betaling gebruik te maken van draadloos internet. In de aankomende maanden is het bedoeling dat deze functionaliteit ook op andere treinstations in Nederland beschikbaar is.”

(bron)

Nou, op stations is een eerste stap, wie weet komen die treinen dan binnenkort ook nog. De 220V hebben ze al.

Deel dit bericht:
 Reacties uitgeschakeld voor Binnenkort draadloos internetten op NS-stations  Tags:

De lat is gelegd

 Gepubliceerd door om 11:54  Internet
jun 142005
 

Frank heeft de lat met zijn grafisch flitsende presentatie weer lekker hoog gelegd. Hij gaf in een uur een overzicht van weblogs, wiki’s en aangrenzende technologieën. Ter voorbereiding heeft hij ook speciaal gekeken naar wat dat voor het onderwijs betekent.
We (de zaal) hadden niet veel vragen en dat is voor een spreker waarschijnlijk best vervelend. Maar aangezien het een verhaal was dat goed te volgen was en in een tempo ging waarbij consumptie een prettige werkvorm was, was dat zeker geen indicatie van desinteresse van onze kant. Prima verhaal Frank! Zou het overigens niet een idee zijn om hem ook eens als Flash-versie online te zetten?

Deel dit bericht:
 Reacties uitgeschakeld voor De lat is gelegd  Tags:
jun 142005
 

Vandaag ben ik in Utrecht bij de CWIS-bijeenkomst met als onderwerp: De opmars van de WWW-factor: Weblogs, Webfeeds en Wiki (zie ook mijn wiki-pagina erover). Vanochtend nog even schrikken omdat de MySQL-server van het weblog hier om lag, maar gelukkig is hij weer in de lucht.

CWIS bijeenkomst 14 juni 001 CWIS bijeenkomst 14 juni 002 CWIS bijeenkomst 14 juni 003

De wireless werkend krijgen was ook even een probleem, maar inmiddels werkt het en kan ik dus tijdens de introductie door Frank Janssen even een post plaatsen.
Met dank aan Ton voor de verlengkabel waar ik nu op aangesloten ben.

Deel dit bericht:
 Reacties uitgeschakeld voor De opmars van de WWW-factor: Weblogs, Webfeeds en Wiki  Tags: