National Treasure

 Gepubliceerd door om 23:12  Film en Boek
mei 072005
 

National Treasure Nicolas Cage National Treasure
Of je deze film goed gaat vinden hangt af van een tweetal zaken:
1) Hou je van de Dan Brown boeken en dan met name van de Da Vinci Code?
2) Vind je het niet erg als een film een verhaallijn heeft die lijkt op een boek dat je al gelezen hebt?
Is het antwoord op 1) JA en op 2) NEE, dan vind je dit een topfilm, anders waarschijnlijk niet. Het verhaal lijkt namelijk wat betreft structuur op de Da Vinci Code en is daarom dus eigenlijk weinig origineel, maar als je dat even weet te vergeten dan is het gewoon een leuke, spannende actiefilm.

De Magische Fluit

 Gepubliceerd door om 19:23  Algemeen
mei 072005
 

Soms is het niet belangrijk of het weer een beetje goed is, als je naar een openluchtspel van de Toneelvereniging De SpeleDonckers gaat is het wel handig als het droog blijft. Nou dat bleef het vanmiddag dus niet en van tijd tot tijd werden we getrakteerd op een stevige regenbui terwijl we zaten te kijken naar het verhaal van De Magische Fluit.
Van de ene kant maakte het niet uit, al zat de ‘zaal’ met zestig bezoekers bij lange na niet vol, van de andere kant was het natuurlijk gewoon heel sneu voor de speledonckers waarvan de mooi gemaakte kostuums écht niet warm waren. En Trombo’s (tweede van rechts op deze foto) duik in de ‘gracht’ zag er zo wel erg koud uit. Het hielp echter waarschijnlijk ook wel dat zij ook deden alsof er geen regen was.
Morgenmiddag is de laatste voorstelling, het weer zal dan niet beter zijn dan vandaag, maar als je nog iets zoekt om op Moederdag te doen en je bent in de buurt van Someren…
(Neem dan wel warme kleren, een regenjas + broek en een kussen om op te zitten mee!)

 Reacties uitgeschakeld voor De Magische Fluit  Tags:
mei 072005
 

Tegen beter weten in heb ik toch nog maar een keer geprobeerd of ik niet toch ook de in Word, Excel, Powerpoint en PDF-documenten aanwezige metadata kon filteren. Gisteren gaf ik al aan dat ik het heel vreemd vond als dat niet met PHP zou kunnen, maar na vandaag moet ik concluderen dat dat waarschijnlijk simpelweg niet kan.
Wel heb ik een tweetal (gratis) tools gevonden waarmee je onder Windows de PDF-metadata kunt wijzigen en kunt exporteren naar XML. Lees verder….