Back to the Eighties

 Gepubliceerd door om 20:55  Internet
mei 032005
 

Ik zit niet vaak in de auto (meestal trein) en ook thuis neemt de radio al lang niet meer de plek in die hij had toen ik puber was. Toen was mijn radio aangevuld met een ingebouwde cassetterecorder heel belangrijk. Immers, LP’s waren toen ook al relatief duur (ruim 20 gulden) en zolang je nog niet werkte was zakgeld de enige bron van inkomsten. Lees verder….

mei 032005
 

Het liefste zou ik nooit metadata hoeven in te voeren. Maar zolang computers zo dom blijven als dat ze nu zijn, zal dat er nog wel niet van komen.
Wat er wél veel meer aandacht zou moeten krijgen is het voorkomen van het invoeren van overbodige informatie. D.w.z. informatie die een computer zelf kan afleiden uit het bestand dat ik toevoeg. Bijvoorbeeld omdat ik die informatie als een eerder heb ingevoerd of omdat het gewoon ‘technische’ informatie is.
En daar is al veel meer mogelijk dan we op dit moment gebruiken. In deel 1 kijk ik naar EXIF als bron van informatie over foto’s. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Nooit meer metadata invoeren – deel 1  Tags:

ELGG – roadmap

 Gepubliceerd door om 01:02  e-Learning
mei 032005
 

Op de ELGG-website kun je nu de planning voor de verdere ontwikkeling van ELGG vinden.
Het eerste wat mij daarbij natuurlijk opviel was de geplande ondersteuning voor de IMS ePortfolio-specificatie. Deze specificatie beschrijft een formaat voor het uitwisselen van (delen van) elektronische porfolio’s. De ontwikkeling ervan lijkt een beetje te stokken, dus zo’n duwtje in de rug is niet verkeerd.

 Reacties uitgeschakeld voor ELGG – roadmap  Tags:

Frisse bries

 Gepubliceerd door om 00:50  Internet
mei 032005
 

Kort na de overname door Adobe kondigt Macromedia de nieuwe versie van Macromedia Breeze aan (bron).
Deze versie zou o.a. betere video en audio-faciliteiten moeten bieden dan voorgaande versies. Aan de demo’s op de site van Macromedia zelf zijn de verbeteringen nog niet echt te zien, maar ik begreep van de SURFnetters dat Breeze daar juist achter bleef ten opzichte van bijvoorbeeld Click To Meet.

 Reacties uitgeschakeld voor Frisse bries  Tags: