Expert op afstand: zorg of techniek?

 Gepubliceerd door om 21:24  Internet
apr 072005
 

Vanmiddag was er weer een sessie van Expert op afstand, dit keer konden scholieren van het Hub van Doornecollege uit Deurne en het Mill-hill college uit Goirle konden vragen stellen aan een monteur van straaljagers, een kraamverzorgster, een verpleegster en een lasser.
Deze uitzending staat nog niet online, maar wel al de video-opname van het voorbereidingsgesprek met (jawel) Paul Dirckx van Fontys. Voor wie niet weet wie Paul is, zie dit eerdere bericht over expert op afstand.
Paul nam heel kort even deel aan een lopende workshop van (ik neem aan) een aantal coördinatoren / docenten uit het VMBO. En het was geen gemakkelijk gesprek, de heren waren tamelijk kritisch, ook al omdat ze de eerdere sessies gezien hadden (zie ook mijn opmeringen daarover). Ik vind het dus best dapper dat deze video online staat.

Jammer vind ik de slechte beeld- en geluids-kwaliteit. Dat is blijkbaar niet alleen vanwege het comprimeren achteraf, want ook een van de aanwezigen vroeg er naar. Overigens is op het filmpje alleen de beeldkwaliteit van Paul slecht én stoort de beamer (die naast de microfoon staat) een paar minuten lang de geluidsverbinding.
Dat is niet goed voor de verkoopbaarheid van videoconferencing naar collega’s toe.

Deel dit bericht:

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.