Weblogs op edublogs.nl

 Gepubliceerd door om 10:01  Algemeen
mrt 272005
 

Het is al weer twee weken geleden dat ik hier de vraag stelde of we in Nederland ook toe zijn aan een groepsweblog voor het onderwijs. Het Innovatium-evenement, de CETIS Codebash en het stoeien met QTI in combinatie met Dokeos hebben er voor gezorgd dat ik er nog geen vervolg aan heb kunnen geven. Michel is het echt (gelukkig) niet vergeten en stelt er een paar vragen over. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Weblogs op edublogs.nl  Tags:

Pagina’s verwijderen uit de wiki?

 Gepubliceerd door om 09:44  Internet
mrt 272005
 
“Ja, ik weet dat het uitgangspunt voor een wiki is dat eenmaal aangemaakte pagina’s blijven bestaan, maar ik zou hierbij eens ter discussie willen stellen of dat (voor wat betreft “ons” ICT in het onderwijs wiki) tot in lengte van tijden zo moet blijven.”

(bron)

Michel vraagt zich af of we niet ook af en toe een pagina moeten verwijderen uit de wiki en stelt voor dezelfde procedure te volgen als bij Wikipedia gebruikt wordt.
Ja, zoals Michel zelf al aangeeft, vond ik een goed uitgangspunt bij wiki’s inderdaad dat pagina’s als ze aangemaakt zijn altijd blijven bestaan.
Lees verder….

QTI-export uit Dokeos

 Gepubliceerd door om 00:59  Tools
mrt 272005
 

De code is nog niet zo ver dat ik hem ook wil/kan beschikbaar stellen, maar de QTIv2.0-export uit Dokeos werkt. Zo’n eerste keer blijkt dat toch moeilijker dan je vooraf zou verwachten.
Stap 1) was het bestuderen van de Dokeos PHP-code, de achterliggende database en tabellen en proberen te achterhalen hoe die samenhingen.
Stap 2) was het bedenken van een vertaling van de per vraag beschikbare functionaliteit naar equivalente QTI-functionaliteiten.
Stap 3) was de realisatie van de daadwerkelijke code. Daar kwamen aardige uitdagingen bij om de hoek zoals het automatisch genereren van een zip-bestand vanuit PHP en het loslaten van een XSLT op een XML-bestand om de aanwezige metadata eruit te filteren. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor QTI-export uit Dokeos  Tags: