Krijgt Pinnacle Studio ooit af?

 Gepubliceerd door om 10:16  Tools
feb 112005
 
“De ontwikkelaars van Pinnacle Systems hebben een nieuwe update klaar gezet voor hun Pinnacle Studio 9. Het betreft een betaversie met de aanduiding 9.4.0.26b die alleen geïnstalleerd kan worden op versie 9.4.0.23c of op versie 9.4.0.25.”

(bron)

Ik ben een fan van de Studio-applicatie van Pinnacle. Zeker toen de 1.0 versie uit kwam en het enige echte alternatief Adobe Premiere was, was het een gebruikersvriendelijke applicatie waar iedereen thuis een filmpje mee kon maken. Ook latere versies waren vooruitstrevend en compleet zonder de interface te complex te maken. Uitvoer naar verschillende formaten (ook streaming) waren eenvoudig beschikbaar, kortom een kind kon de was doen.
Maar het lukt Pinnacle maar niet om de applicatie stabiel te krijgen. De versienummers doen vermoeden dat het een zwaar in ontwikkeling zijnde open source applicatie voor ervaren gebruikers is die er geen probleem hebben met elke week een nieuwe update. Maar dit is juist een applicatie voor thuisgebruikers die één keer een installatie willen uitvoeren (of laten uitvoeren door de buurjongen) en er dan nooit meer naar willen omkijken. En dan verknal je het op deze manier nogal.

 Reacties uitgeschakeld voor Krijgt Pinnacle Studio ooit af?  Tags:

Acrobat 7 v.s. RSSOwl

 Gepubliceerd door om 10:06  Tools
feb 112005
 
“Acrobat 7 integrates a full RSS reader/aggregator capable of automatic conversion from RSS/HTML to PDF. This integrated functionality allows you to build summaries of all news items into a PDF as well as letting you convert any Web page linked from the RSS feed into a PDF too.”

(bron)

Dit lijkt een beetje op wat RSSOwl doet. Ik was nog niet helemaal onder de indruk van de PDF’s de RSSOwl produceerde toen ik de applicatie (overigens in zijn 1.0 versie) getest heb, en ben dus ook een beetje sceptisch over het resultaat dat uit Acrobat komt. RSSOwl heeft overigens natuurlijk wel als pluspunt dat de applicatie volledig gratis is, want goedkoop is Acrobat in de versies waar je ook PDFs mee kunt maken al lang niet meer.

 Reacties uitgeschakeld voor Acrobat 7 v.s. RSSOwl  Tags:
feb 112005
 
“KPN rekent de extra kosten van zijn adsl-snelheidsverhoging door aan isp’s. Internetaanbieders moeten hierdoor mogelijk hun prijzen verhogen.”

(bron)

Oei, domper of de feestvreugde. Het blijkt overigens heel wat uit te maken welke contractvorm de betreffende ISP met KPN heeft etc.

 Reacties uitgeschakeld voor Toch hogere kosten door ADSL-snelheidsverhoging?  Tags:

Hoe bereikbaar ben jij?

 Gepubliceerd door om 07:56  Internet
feb 112005
 

Op zoek naar manieren om rapportagetools die inzicht kunnen geven naar het functioneren van deze site en de internetverbinding kwam ik terecht bij Webbuddy. Hiermee kun je de snelheid van je website laten monitoren. Met een gratis account kun je één url in de gaten houden en krijg je wat minder vaak rapportages via de mail, maar voor een gewone weblog is het voldoende.
Het interpreteren van de resultaten is alleen niet altijd even simpel. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Hoe bereikbaar ben jij?  Tags: