Krijgt Pinnacle Studio ooit af?

“De ontwikkelaars van Pinnacle Systems hebben een nieuwe update klaar gezet voor hun Pinnacle Studio 9. Het betreft een betaversie met de aanduiding 9.4.0.26b die alleen geïnstalleerd kan worden op versie 9.4.0.23c of op versie 9.4.0.25.”

(bron)

Ik ben een fan van de Studio-applicatie van Pinnacle. Zeker toen de 1.0 versie uit kwam en het enige echte alternatief Adobe Premiere was, was het een gebruikersvriendelijke applicatie waar iedereen thuis een filmpje mee kon maken. Ook latere versies waren vooruitstrevend en compleet zonder de interface te complex te maken. Uitvoer naar verschillende formaten (ook streaming) waren eenvoudig beschikbaar, kortom een kind kon de was doen.
Maar het lukt Pinnacle maar niet om de applicatie stabiel te krijgen. De versienummers doen vermoeden dat het een zwaar in ontwikkeling zijnde open source applicatie voor ervaren gebruikers is die er geen probleem hebben met elke week een nieuwe update. Maar dit is juist een applicatie voor thuisgebruikers die één keer een installatie willen uitvoeren (of laten uitvoeren door de buurjongen) en er dan nooit meer naar willen omkijken. En dan verknal je het op deze manier nogal.