Edublogs en Ict op School #2

 Gepubliceerd door om 07:55  Algemeen
feb 072005
 

In december 2004 schreef ik dat ook ook ICT op School Edublogs.nl had ontdekt. Via de referers van weblogs en wiki’s in het onderwijs kwam ik er achter dat ze het bericht van toen bijgewerkt en geactualiseerd hebben.
Er staan nu bijvoorbeeld links naar het recente bericht op de edusite, een bericht van Hans over vbloggen en dus weblogs en wiki’s in het onderwijs. De datum van het bericht is echter hetzelfde gebleven, dus het bericht verschijnt niet in het lijstje nieuwe berichten op de voorpagina.
Het viel me op omdat, hoewel de nieuwsvoorziening van ICT op School geen weblog is, het anders was dan dat ik in de presentatie over weblogs en wiki’s in het onderwijs verteld had. Daar had ik namelijk gezegd dat een blogger een nieuw bericht zou posten en daar zou uitleggen wat er veranderd was/is, terwijl juist bij een wiki de oude informatie aangepast zou worden (maar mét behoud van de historie).
Dit voorbeeld toont voor mij goed aan waarom dit ook gewoon heel logisch is. Immers, dit “nieuwe” bericht is niet als zodanig herkenbaar, moeilijk te vinden en waar je met een tweede, nieuwe, bericht automatisch een tijdslijn was beginnen op te bouwen, raak je dat nu kwijt.

Demonstraties met Wink

 Gepubliceerd door om 00:30  Internet
feb 072005
 

Als je de introductie SCORM van gisteren bekeken hebt, of de edublogs.nl wiki in de gaten houdt, zul je het ongetwijfeld tegen zijn gekomen: Wink
Het is een gratis tool, beschikbaar voor Windows en Linux, dat ik gebruikt heb om schermfilmpjes met toelichting te maken. De filmpjes die in de SCORM-presenatie gebruikt worden, worden overigens ook vanuit de wiki gelinkt.
Ik heb kort even een paar dingen naar aanleiding hiervan op een rijtje gezet. Lees verder….