Edublogs en Ict op School #2

In december 2004 schreef ik dat ook ook ICT op School Edublogs.nl had ontdekt. Via de referers van weblogs en wiki’s in het onderwijs kwam ik er achter dat ze het bericht van toen bijgewerkt en geactualiseerd hebben.
Er staan nu bijvoorbeeld links naar het recente bericht op de edusite, een bericht van Hans over vbloggen en dus weblogs en wiki’s in het onderwijs. De datum van het bericht is echter hetzelfde gebleven, dus het bericht verschijnt niet in het lijstje nieuwe berichten op de voorpagina.
Het viel me op omdat, hoewel de nieuwsvoorziening van ICT op School geen weblog is, het anders was dan dat ik in de presentatie over weblogs en wiki’s in het onderwijs verteld had. Daar had ik namelijk gezegd dat een blogger een nieuw bericht zou posten en daar zou uitleggen wat er veranderd was/is, terwijl juist bij een wiki de oude informatie aangepast zou worden (maar mét behoud van de historie).
Dit voorbeeld toont voor mij goed aan waarom dit ook gewoon heel logisch is. Immers, dit “nieuwe” bericht is niet als zodanig herkenbaar, moeilijk te vinden en waar je met een tweede, nieuwe, bericht automatisch een tijdslijn was beginnen op te bouwen, raak je dat nu kwijt.

0 0 stemmen
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Raoul Teeuwen
Raoul Teeuwen
16 jaren geleden

Hoi Pierre.

Ik ben (nog) de webredacteur van Ict op School, die via RSS oa jouw blog volg. Mocht je suggesties hebben hoe ik info beter kan quoten, dan hoor ik het graag :-). Suc6 met je blog en m.v.g.,
Raoul

Pierre
16 jaren geleden

Hoi Raoul,

Nou, over de reactiesnelheid van de huidige webredacteur zal ik in ieder geval nooit durven klagen! ;-) Ikzelf zou het ‘oude’ bericht van december gelaten hebben zoals het was, en een nieuw bericht geschreven hebben waar je bijvoorbeeld iets aangeeft als, "In december vertelden we jullie al over het verschijnsel weblogs in het onderwijs, in dit bericht besteden we aandacht aan…"
Dan blijft het oude bericht bewaard, de relatie tussen beide berichten wordt/blijft duidelijk en mensen die het nog niet gelezen hadden worden er alsnog op gewezen.

Hans on Experience
16 jaren geleden

Ik had het vanochtend ook al gezien vanwege mijn link in het bericht. Ben het eens met je ‘oplossing’. Het is inderdaad beter om de oude posting te handhaven en een nieuwe posting te maken.