Hoe kun je mij vinden?

 Gepubliceerd door om 22:50  Persoonlijk
jan 172005
 

Vorige week donderdag heb ik in Amsterdam verteld dat ik bij Google te vinden was door te zoeken op plattegrond schiphol (als voorbeeld van het feit dat Google weblogs soms een beetje raar indexeert). Er zijn mensen die dat blijkbaar onthouden hebben en er bewust op zoeken. Daarom heb ik er nog wel eentje die je kunt onthouden en waarmee je me kunt vinden. 8)

beste blog site van Nederland - Klik voor grotere versie
 Reacties uitgeschakeld voor Hoe kun je mij vinden?  Tags:

Einde aan comment-spam?

 Gepubliceerd door om 21:13  Internet
jan 172005
 

Terwijl iedereen in afwachting is van de aankondiging die Dave Winer binnenkort gaat doen, wordt er natuurlijk druk gespeculeerd over de aard van de aankondiging.
Peter van Dijck en een paar anderen zetten hun geld op dit moment op de mededeling dat Google ondersteuning zou gaan bieden aan een rel=”nofollow” attribuut in hyperlinks. Daarmee zou je dan zelf kunnen aangeven welke links Google niet moet volgen, bijvoorbeeld de links in je refererlijst, commentaren etc.
Als Google die links niet volgt en (dus) niet gebruikt bij het berekenen van een pagerank van een site dan zou het hele nu van het spammen wegvallen en wellicht een einde kommen aan de stroom spammers die nu voor veel extra werk zorgen. Natuurlijk, er zitten veel haken en ogen aan: het moet breed geïmplementeerd worden door zowel weblogtoolbouwers als ook door andere zoekmachines, maar met een heel groot aandeel bezoekers vanuit Google weet ik wel dat ik het implementeer zodra duidelijk is dat het dit gaat worden.

 Reacties uitgeschakeld voor Einde aan comment-spam?  Tags:
jan 172005
 
“Then last week, one archetypal big business, IBM, made the surprise announcement that it would give free access to 500 of its patents to anyone working on an open source project. Which contrasts rather sharply with a statement of Microsoft’s boss Bill Gates to the effect that anyone opposed to royalty licenced intellectual property rights was some kind of communist.

(bron)

Wilbert Kraan staat op de CETIS-website stil bij het onderwerp patenten, open standaarden en open source. Dit mede naar aanleiding natuurlijk van de uitspraken van Bill en de move van IBM om 500 patenten vrij beschikbaar te stellen. Het is een verhaal dat helder maakt dat we nog heel wat extra problemen zullen krijgen als de huidige plannen van de EU er alsnog doorgedrukt worden. Of de actie van IBM nou echt een voorbeeld van een lichtpunt is weet ik trouwens nog niet zo. IBM kan die patenten alleen weggeven omdat ze ze hebben. En doet dat alleen omdat ze er zelf voordeel van hebben. Zo worden de kleintjes toch weer afhankelijk van de groten en hoewel dat vaak het geval is kan dat toch gewoon niet de bedoeling zijn. Of is dat erg jaren zestig gedacht?

 Reacties uitgeschakeld voor Communisme in het Verenigd Europa  Tags: