Bloggers in Terzake

 Gepubliceerd door om 22:26  Internet
jan 092005
 

Nu we het toch over zuiderburen hebben:
Op de weblog van Luc Van Braekel las ik over de uitzending van Terzake over webloggers. Aan bod komen een lifeblogster, een fotoblogger en een nieuwsblogger (Luc zelf). Canvas heeft geen uitzending gemist-website zoals hier in Nederland, maar via een mailtje naar Luc kun je de uitzending alsnog krijgen.
Vergeleken met de Netwerk-uitzending van afgelopen jaar hier in Nederland, was dit veel beter aan te zien. Maar….
Ook bij deze uitzending begon men met het introduceren van weblogs als “online dagboeken”. En zoals Luc het zelf ook aangeeft in een van de reacties:

“Terzake heeft drie belangrijke soorten weblogs voorgesteld. Jij vindt nieuwsblogs belangrijker en interessanter, maar niet iedereen vindt dat. Op het weblog van die mevrouw met haar lifeblog las ik bij de reacties van de lezers al iets in de trant van “artikels over separatisme, wie is daar nu in geïnteresseerd, tsss, weer typisch Canvas …”. Terzake heeft dus wel een goed beeld gegeven van de blogosfeer zoals ze is. Maar het typische Terzake-publiek zal zich inderdaad wel meer aangesproken voelen door nieuwsblogs dan door lifeblogs, terwijl dat voor een Koppen-publiek net andersom zal zijn. Twee soorten blogs hebben ze niet getoond: de linkblogs en de collectieve blogs.

Ik vond het zeker niet storend dat de lifeblog eerst kwam en de nieuwsblog laatst, integendeel. Wat mij wel wat stoorde waren de eerste 20 seconden van de reportage, toen er citaten voorgelezen werden uit andere blogs. Die teksten waren blijkbaar geselecteerd op hun sensatie-waarde, en deden het overkomen alsof blogs voornamelijk over seks en over frustraties gaan.”

(bron)

Ik zou wel eens willen weten hoeveel mensen in die 20 seconden weggezapt hebben. De anderen hebben met het zien van het hele item inderdaad (denk ik) wel een goed beeld gekregen.

Update: via De Standaard Online kwam ik bij ZonderZever die kritisch is over de uitzending én linkt naar een lijst met een paar extra categorieën bloggers.

Deel dit bericht:

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.