Honderd jaar E = MC2

 Gepubliceerd door om 23:17  Onderwijs
jan 052005
 
“Einstein Year has been launched in the UK and Ireland to inspire the next generation of physicists. It is part of an International project – the World Year of Physics – and aims to demonstrate the relevance of the science to our everyday lives.”

(bron)

Het is dit jaar honderd jaar geleden dat Einstein o.a. het paper schreef met zijn wereldberoemde formule. Ook in het Verenigd Koninkrijk blijkt het moeilijk te zijn mensen geïnteresseerd te krijgen in beta-vakken. Het Einstein-jaar moet daar verbetering in brengen. Ik hoop dat het helpt, ik vond het in ieder geval heel inspirerend om meer over zijn leven te lezen tijdens de natuurkundelessen op school. Als ze er nou ook maar voor zorgen dat het ook af en to grappig gebracht wordt. ;-)

 Reacties uitgeschakeld voor Honderd jaar E = MC2  Tags:
jan 052005
 
“Gemeentebelastingen Rotterdam (GBR) kan bij zeven prijswinnaars van de Nationale Postcode Loterij een schuld innen.”

(bron)

Het wordt niet helemaal duidelijk hoeveel euro de GBR hier nu uiteindelijk mee binnen heeft gekregen nadat ze vooraf beslag hadden laten leggen op het mogelijk prijzengeld van 76 wanbetalers in het postcodegebied waar de prijzen zouden vallen (zie ook dit bericht).
Het Eindhovens Dagblad wist in de papieren versie te melden de Postcodeloterij een boze brief naar de belastingdienst gestuurd heeft omdat ze vinden dat het allemaal veel discreter afgehandeld had kunnen worden. Hoezo discreet? Zijn ze bang dat we naar de foto’s gaan kijken om te zien wie er lacht als een boer met kiespijn?

 Reacties uitgeschakeld voor Belastingdienst kan innen bij zeven winnaars  Tags:

ICT en Onderwijs Weblog op WAMP

 Gepubliceerd door om 01:56  Tools
jan 052005
 

Als je afgelopen avond hier een bezoek gebracht hebt zul je waarschijnlijk gemerkt hebben dat er aan de site gewerkt werd. Dat klopt, ik heb besloten dat ik voldoende getest heb met Apache en heb de site omgezet. Van WIMP naar WAMP dus. Als het goed is zie je aan de buitenkant niet veel van overigens.
Er is één zichtbaar verschil: er wordt nu ook gebruik gemaakt van Fancy URL’s. Zo is bijvoorbeeld de url van het item over de klikotrekker niet langer http://www.gorissen.info/Pierre/index.php?itemid=1256, maar http://ictoblog.nl/2005/1/4/de-klikotrekker.
Ter geruststelling: alle oude links werken ook nog gewoon (zoals je hierboven kunt testen) dus geen gebroken links.
De plaats waar je dit ook zult merken is de RSS-feed. Daar zullen waarschijnlijk de laatste vijftien berichten dubbel worden weergegeven omdat die nu ook met de nieuwe urls worden aangeleverd. De nieuwe urls zijn nog niet overal doorgevoerd, er zijn nog een aantal plaatsen waar ik dat moet aanpassen. Ook biedt dit mogelijkheden om een paar urls wat korter te maken etc.
Zo, en nu even pitten.