ICT en Onderwijs Weblog op WAMP

Als je afgelopen avond hier een bezoek gebracht hebt zul je waarschijnlijk gemerkt hebben dat er aan de site gewerkt werd. Dat klopt, ik heb besloten dat ik voldoende getest heb met Apache en heb de site omgezet. Van WIMP naar WAMP dus. Als het goed is zie je aan de buitenkant niet veel van overigens.
Er is één zichtbaar verschil: er wordt nu ook gebruik gemaakt van Fancy URL’s. Zo is bijvoorbeeld de url van het item over de klikotrekker niet langer http://www.gorissen.info/Pierre/index.php?itemid=1256, maar http://ictoblog.nl/2005/1/4/de-klikotrekker.
Ter geruststelling: alle oude links werken ook nog gewoon (zoals je hierboven kunt testen) dus geen gebroken links.
De plaats waar je dit ook zult merken is de RSS-feed. Daar zullen waarschijnlijk de laatste vijftien berichten dubbel worden weergegeven omdat die nu ook met de nieuwe urls worden aangeleverd. De nieuwe urls zijn nog niet overal doorgevoerd, er zijn nog een aantal plaatsen waar ik dat moet aanpassen. Ook biedt dit mogelijkheden om een paar urls wat korter te maken etc.
Zo, en nu even pitten.

0 0 stem
Bericht waardering
11 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Viktor
16 jaren geleden

Wist u dat…
…alle "Het gaat nog verder" links verwijzen naar het artikel over de klikobaktrekker verwijzen?

WIMP en WAMP werkt nog niet helemaal 100% :D
Nou mis ik alleen nog het acronym LAMP, wat ook bestaat! Weinig fantasie is er nodig om te bedenken waar dit voor zou moeten staan…

Viktor
16 jaren geleden

Overigens, als ik een reactie tik, komt dit ook bij het klikobakverhaal terecht!

gr, Viktor

Pierre
16 jaren geleden

Hoi Viktor,

Blijkbaar weer eens een probleem met de cache-plugin. Die had ik werkend voordat ik op de nieuwe urls overstapte en die had ik gisteren uit staan tijdens het testen (was wel zo handig).
Hij staat weer uit. Als het goed is werkt het weer.

Ik heb van LAMP ook maar even een WikiWoord gemaakt en voor de volledigheid LIMP ook maar toegevoegd. :-)

Rino
Rino
16 jaren geleden

Dan mag DAMP ook wel, denk ik – Darwin + Apache + MySQL + PHP. Apple: "Darwin is the open source BSD variant at the heart of Mac OS X"

Viktor
16 jaren geleden

Ik ben helemaal blij…om nog even door te gaan met LAMPpraat heb ik er nog twee bijgezocht op het internet:
– WISA = ( Windows+IIS+SQL+Server ASP)
– SAMP = Solaris+Apache+MySql+PHP

En idd, de bug is verholpen, suc6!

Pierre
16 jaren geleden

Ehm, jullie weten toch dat het idee achter een wiki is dat je dat *zelf* kunt/mag/moet toevoegen? ;-)

Viktor
16 jaren geleden

Ja, maarrrrrrr…mij is niet duidelijk hoe ik op je blog een woord als wikiwoord kan aangeven? De wikiwoorden zijn overigens inmiddels wel toegevoegd aan de edublog.nl

Pierre
16 jaren geleden

Ik heb de extra optie in de uitleg hier boven het veld toegevoegd: alle WikiWoorden (zie de uitleg op de wiki daarover) in reacties wordt automatisch omgezet in een link naar de WiKi. Als iets van nature geen wikiwoord is, zoals de afkortingen in de reacties hier, dan kun je daar dubbele rechte haken omheen zetten (zoals je ook bij een URL kunt doen). Het woord wordt dan een link naar de wiki. Het kan natuurlijk zijn dat dat woord nog niet in de wiki voor komt. Als je, na het invoeren van de reactie, op het woordt klikt kom je in de wiki waar je dan de vraag krijgt of je de nieuwe pagina aan wilt maken.

Viktor
16 jaren geleden

Helemaal duidelijk…dank!:)

Gideon
16 jaren geleden

Ik kan me nog herinneren dat WIMP amper 15 jaar geleden nog voor "Windows, Icons, Menus and Pointing device" stond en dat alle (zichzelf professioneel vindende) DOS gebruikers het als een scheldnaam gebruikten tegen de Mac, Amiga en Atari gebruikers :) hoe de tijden veranderen.

Pierre
16 jaren geleden

Het is natuurlijk ook geen toeval dat ik de afkorting pas gebruik nou ik geen WIMP meer ben (ehm, ‘gebruik’ bedoel ik uiteraard) ;-)