PCM in digitale vorm

“Vanaf 3 september is PCM ook Digitaal verkrijgbaar. Want met ingang van nummer 10 verschijnt PCM ook in elektronische vorm. Lekker makkelijk, met heel veel leuke extra’s!
U leest het goed: vanaf vrijdag 3 september verschijnt PCM ook in een elektronische versie. PCM Digitaal verschijnt in Zinio-formaat, een variant op pdf, maar dan speciaal voor tijdschriften.”

(bron)

Tja, je kon natuurlijk wachten op de reacties. De digitale versie kost zelfs voor abonnees 19,80 EURO per jaar, boven op het al betaalde bedrag van 52,80 EURO per jaar voor het exemplaar op papier. (alleen digitaal is overigens 42 EURO per jaar). Daarnaast wordt gebruik gemaakt van Zinio en dat betekent een extra viewer om de bestanden te kunnen bekijken. Ik doe het in ieder geval niet, ik hou van het bladeren door het blad. Kunnen zoeken in meerdere exemplaren zou heel fijn zijn, maar niet zo fijn dat ik daar extra voor zou willen betalen. (o, en voor het geval het niet duidelijk was: de reacties waren voornamelijk negatief)

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Gideon
17 jaren geleden

Heb ik het goed als zinio aleen pdf+drm is?

Ik heb iets tegen drm… want meestal betekend het dat je er nog minder mee kunt dan met de papieren versie.

Pierre
17 jaren geleden

Volgens mij is dat inderdaad zo ongeveer de samenvatting van de functionaliteiten. En het maakt het natuurlijk begrijpelijk dat je een niet-gratis digitaal tijdschrift inclusief DRM wilt uitbrengen.