Zinvol videobloggen

“Two weeks ago, a group of deaf people in the UK started using sign video in a Google discussion group. They sign in front of a webcam, and upload the video to the group.”

(bron)

Het bericht zwierf al een tijdje rond, maar het bericht op Guide to Ease van vandaag deed me besluiten er toch even aandacht aan te besteden.
Omdat ik namelijk helemaal niets van gebarentaal af weet (ik moet zelfs toegeven dat ik in mijn kennissenkring zelfs niemand zou weten te noemen die gebarentaal spreekt), waren er een aantal dingen die voor mij helemaal nieuw waren.
Bijvoorbeeld dat voor veel dove mensen, waarvoor gebarentaal hun moederstaal is (dus die hun hele leven lang al doof zijn), schrijven en lezen moeilijker is omdat ze geen “klank” aan de woorden kunnen verbinden. En dat daardoor voor hen e-mail of het gebruik van discussiefora of websites niet eenvoudig is.
Doordat ze nu dus een bericht in gebarentaal kunnen opnemen (en bekijken) gaat er een wereld van mogelijkheden open. Wauw. Maakt toch meer indruk dan al die rare filmpjes die ik tot nu toe online gezien heb.