TV van KPN via de kabel

“Telecomtoezichthouder Opta moet UPC dwingen om KPN toegang te geven tot het kabelnetwerk van UPC. Dat heeft KPN vrijdag gesteld in een verklaring. Volgens het telecomconcern is UPC wettelijk verplicht die toegang te bieden.”

(bron)

Volgens UPC is het een publiciteitsstunt van KPN omdat ze zenuwachtig worden van de toenemende concurrentie op telefoniegebied. Ik hoop dat het meer dan dat is en dat het ze gaat lukken. KPN wil namelijke de concurrentie aan gaan door bestaande ADSL-klanten korting te geven en zo onder de prijs van UPC te gaan zitten. En daar komt bij: als het hek van de kabel is, volgen er meer.

“De UPC-zegsman stelde verder niet te begrijpen waarom KPN geen tv aanbiedt via het telefonienetwerk. ‘Dat kan en gebeurt bijvoorbeeld ook in Frankrijk.’

(bron)

Kijk dit snap ik dus wél. Een van de nadelen van de UPC-oplossing is dat je én TV én internet én internet via hetzelfde medium (de kabel) afneemt. Bij een defect aan die kabel ben je alledrie de communicatiemedia kwijt. Ik zou best KPN voor mijn TV willen hebben, de kwaliteit van de programma’s gaat er niet op achteruit, ik krijg ‘klantvoordeel’ omdat ik er ook ADSL afneem, maar technisch gaat het gewoon via hetzelfde medium als nu (de kabel). Simpel zat.