SCORM en toegankelijkheid

 Gepubliceerd door om 20:11  Tools
nov 132004
 
“everything we develop at our centre is required to conform with accessibility specifications (WCAG), so people with disabilities are able to participate equally in all learning activities. One of the accessibility rules is that if client side scripting is used (namely Javascript), it must also function effectively without scripting. Because SCORM SCOs rely on scripting and will not function otherwise, they fail this rule.”

(bron)

Ik kwam toevalling op de ATutor website dit bericht tegen. Mijn eerste reactie was “oei”. Als het inderdaad je uitgangspunt is om content te ontwikkelen waarbij client side scripting niet noodzakelijk is, dan heb je een probleem als je SCORM gebruikt. Overigens snap ik het van de andere kant ook weer niet helemaal, want XML en javascript met elkaar vergelijken lijkt toch erg veel op de bekende appels en peren.

 Reacties uitgeschakeld voor SCORM en toegankelijkheid  Tags:

Subsidie voor digitale pioniers

 Gepubliceerd door om 19:48  Algemeen
nov 132004
 
Stichting Nederland Kennisland heeft de inschrijving voor de laatste ronde van haar subsidieproject Digitale Pioniers geopend, een laagdrempelige stimuleringsregeling voor ict-innovatie. Het project is bedoeld voor kleinschalige ict-ondernemingen, zoals groepen studenten of maatschappelijke organisaties, die bij de grotere ict-subsidieregelingen tegen een muur van regels aanlopen.”

(bron)

Klinkt interessant. Moet toch mogelijk zijn om een project te formuleren rond “social software in education” of zo…

TV van KPN via de kabel

 Gepubliceerd door om 19:44  Tools
nov 132004
 
“Telecomtoezichthouder Opta moet UPC dwingen om KPN toegang te geven tot het kabelnetwerk van UPC. Dat heeft KPN vrijdag gesteld in een verklaring. Volgens het telecomconcern is UPC wettelijk verplicht die toegang te bieden.”

(bron)

Volgens UPC is het een publiciteitsstunt van KPN omdat ze zenuwachtig worden van de toenemende concurrentie op telefoniegebied. Ik hoop dat het meer dan dat is en dat het ze gaat lukken. KPN wil namelijke de concurrentie aan gaan door bestaande ADSL-klanten korting te geven en zo onder de prijs van UPC te gaan zitten. En daar komt bij: als het hek van de kabel is, volgen er meer.
Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor TV van KPN via de kabel  Tags: