SCORM en toegankelijkheid

 Gepubliceerd door om 20:11  Tools
nov 132004
 
“everything we develop at our centre is required to conform with accessibility specifications (WCAG), so people with disabilities are able to participate equally in all learning activities. One of the accessibility rules is that if client side scripting is used (namely Javascript), it must also function effectively without scripting. Because SCORM SCOs rely on scripting and will not function otherwise, they fail this rule.”

(bron)

Ik kwam toevalling op de ATutor website dit bericht tegen. Mijn eerste reactie was “oei”. Als het inderdaad je uitgangspunt is om content te ontwikkelen waarbij client side scripting niet noodzakelijk is, dan heb je een probleem als je SCORM gebruikt. Overigens snap ik het van de andere kant ook weer niet helemaal, want XML en javascript met elkaar vergelijken lijkt toch erg veel op de bekende appels en peren.

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.