Mobieltje voor kapitaalkrachtige senioren

“De Algemene Nederlandse Bond Ouderen (ANBO) heeft besloten haar naam niet te verbinden aan een mobiele telefoon voor senioren. De ouderenbond, die zich vorig jaar hard maakte voor een eenvoudig mobieltje met alarmknop, vindt de telefoon te duur”

(bron)

De bedragen zien er inderdaad indrukwekkend uit: 849 euro eenmalige aanschaf + 15 euro per maand voor het service abonnement + 20 euro per maand voor het Orange abonnement (belkosten: 14 eurocent per minuut). Lease je hem via Beter Horen dan betaal je 36 maanden lang 39,95 euro per maand + nog eens die 20 euro per maand voor het Orange abonnement (59,95 euro per maand dus zonder dat je maar één minuut gebeld hebt). Daarbij moet je na drie jaar het toestel inleveren anders hou je een restschuld van 200 euro over. Dat zou inderdaad goedkoper moeten kunnen.
Ernstig vind ik overigens dat de bestelpagina de indruk wekt dat het Orange abonnement inbegrepen zit in die 39,95 euro per maand, maar de actievoorwaarden pagina maakt duidelijk dat i.c.m. niet betekent “inclusief” maar “in combinatie met” (dus alleen als je daarnaast ook het Orange abonnement afneemt).