Commercie en hoger onderwijs

 Gepubliceerd door om 23:19  Onderwijs
nov 122004
 

Sebastian zei onlangs nog: Education is no business! maar het ziet er toch echt naar uit dat het eerder big business gaat worden:

“Particuliere aanbieders van onderwijs worden in het studiejaar 2006-2007 beperkt toegelaten tot het hoger onderwijs. De ministerraad heeft vrijdag ingestemd met het voorstel van het ministerie van Onderwijs om dit op experimentele basis te proberen. Belangenorganisaties in het onderwijs keren zich tegen het plan.”

(bron)

Commercie is zeker niet altijd slecht, maar het is per definitie een hele schok voor een sector die daar niet/nauwelijks aan gewend is.

 Reacties uitgeschakeld voor Commercie en hoger onderwijs  Tags:

Mobieltje voor kapitaalkrachtige senioren

 Gepubliceerd door om 09:22  Tools
nov 122004
 
“De Algemene Nederlandse Bond Ouderen (ANBO) heeft besloten haar naam niet te verbinden aan een mobiele telefoon voor senioren. De ouderenbond, die zich vorig jaar hard maakte voor een eenvoudig mobieltje met alarmknop, vindt de telefoon te duur”

(bron)

De bedragen zien er inderdaad indrukwekkend uit: 849 euro eenmalige aanschaf + 15 euro per maand voor het service abonnement + 20 euro per maand voor het Orange abonnement (belkosten: 14 eurocent per minuut). Lease je hem via Beter Horen dan betaal je 36 maanden lang 39,95 euro per maand + nog eens die 20 euro per maand voor het Orange abonnement (59,95 euro per maand dus zonder dat je maar één minuut gebeld hebt). Daarbij moet je na drie jaar het toestel inleveren anders hou je een restschuld van 200 euro over. Dat zou inderdaad goedkoper moeten kunnen.
Ernstig vind ik overigens dat de bestelpagina de indruk wekt dat het Orange abonnement inbegrepen zit in die 39,95 euro per maand, maar de actievoorwaarden pagina maakt duidelijk dat i.c.m. niet betekent “inclusief” maar “in combinatie met” (dus alleen als je daarnaast ook het Orange abonnement afneemt).

 Reacties uitgeschakeld voor Mobieltje voor kapitaalkrachtige senioren  Tags:

POP rechtstreeks via Gmail

 Gepubliceerd door om 09:03  Tools
nov 122004
 
“Internetters met een Gmail-account van Google kunnen hun mail nu ook met Outlook of een ander mailprogramma ophalen.”

(bron)

Helaas blijkt het bericht dat Gmail ook POP3 ondersteuning gaat bieden inderdaad (alleen) een aankondiging. Mijn account heeft die ondersteuning in ieder geval nog niet. Naar aanleiding van het Webwereld bericht daar natuurlijk ook veel reacties over het ontbreken van IMAP en het ‘nineties’ gehalte van POP3. Ik kan daar niet zo van wakker liggen, op zich was de optie om te post te forwarden naar mijn privé-mailadres ook al voldoende voor mij. Maar ja, dan heb je inderdaad eigenlijk helemaal geen Gmail nodig….