Verslag bijeenkomst met Six Apart

 Gepubliceerd door om 23:12  Onderwijs
nov 112004
 

Op de Blackboard Wiki van de Universiteit Leiden kun je nu het verslag lezen van hun gesprek met de mensen van Six (kleine x) Apart. Behalve dat het al tof was dat ze de vragen in de wiki vooraf aan het gesprek online hadden staan (en ik er dus ook een paar tussen heb kunnen voegen), is ook het feit dat ze willen proberen voor de hele universiteit de benodigde infrastructuur te regelen iets waarvan ik hoop dat het succesvol is. En natuurlijk kijken we daarna ook graag mee met het implementatietraject etc.

 Reacties uitgeschakeld voor Verslag bijeenkomst met Six Apart  Tags:

The Last Samurai

 Gepubliceerd door om 22:33  Algemeen
nov 112004
 

Op de Three Ships website kwam ik dit bericht tegen:

“Op zaterdag 6 november gaan ze er voor: Maurice Pasman (trainer/consultant bij Three Ships) en zijn co-piloot Bart Driessen zullen dan met hun Suzuki Samurai aan de start verschijnen van de Amsterdam-Dakar Challenge, een autotocht van Amsterdam naar Banjul (Gambia).”

(bron)

Ze doen mee aan de Amsterdam-Dakar Challange als team The Last Samurai. Toch wat anders dan e-learning :)

Macromedia Captivate beschikbaar

 Gepubliceerd door om 21:59  Tools
nov 112004
 

In de quick scan die ik een tijdje geleden uitvoerde voor de selectie van een programma om powerpointpresentaties naar het web over te zetten, was de opvolger van Robodemo nog niet beschikbaar. Inmiddels is dat wel het geval en heb ik ook kort even naar de opvolger, Macromedia Captivate, gekeken. Ziet er nog steeds niet slecht uit, is heel krachtig voor het maken van demo’s en zo, maar veranderd niets aan mijn conclusie in de scan.

 Reacties uitgeschakeld voor Macromedia Captivate beschikbaar  Tags:

Keur der Wetenschap

 Gepubliceerd door om 06:39  Onderwijs
nov 112004
 
“Momenteel wordt er een landelijke actie ondernomen waarbij per universiteit zo’n tien geselecteerde wetenschappers worden benaderd met het verzoek om al hun publicaties te deponeren in de institutionele repository (digitaal archief voor wetenschappelijke informatie). In totaal zal dit leiden tot een bijdrage van zo’n 150 vooraanstaande Nederlandse wetenschappers. Deze 150 mensen en hun onderzoeksresultaten vormen de ‘Keur der Wetenschap’ en bieden een overzicht van de wetenschappelijke output van toonaangevende wetenschappers in Nederland.”

(bron)

Het resultaat ervan zal vanaf april 2005 te vinden zijn op DAREnet. De bedoeling erachter is om het gebruik van institutionele repositories door wetenschappers te stimuleren door juist de toppers er gebruik van te laten maken en hopen dat door de voorbeeldfunctie daarvan de rest ook volgt. In het Verenigd Koninkrijk geeft ALT een prijs voor de e-Tutor of the year. Zouden we zoiets ook voor elkaar kunnen krijgen voor ‘e-learning’ in Nederland?

 Reacties uitgeschakeld voor Keur der Wetenschap  Tags: