Keur der Wetenschap

“Momenteel wordt er een landelijke actie ondernomen waarbij per universiteit zo’n tien geselecteerde wetenschappers worden benaderd met het verzoek om al hun publicaties te deponeren in de institutionele repository (digitaal archief voor wetenschappelijke informatie). In totaal zal dit leiden tot een bijdrage van zo’n 150 vooraanstaande Nederlandse wetenschappers. Deze 150 mensen en hun onderzoeksresultaten vormen de ‘Keur der Wetenschap’ en bieden een overzicht van de wetenschappelijke output van toonaangevende wetenschappers in Nederland.”

(bron)

Het resultaat ervan zal vanaf april 2005 te vinden zijn op DAREnet. De bedoeling erachter is om het gebruik van institutionele repositories door wetenschappers te stimuleren door juist de toppers er gebruik van te laten maken en hopen dat door de voorbeeldfunctie daarvan de rest ook volgt. In het Verenigd Koninkrijk geeft ALT een prijs voor de e-Tutor of the year. Zouden we zoiets ook voor elkaar kunnen krijgen voor ‘e-learning’ in Nederland?