A Few Good Men… Dancin’

few good men dancing - Klik voor grotere versie

Het was een enerverende avond in de Schouwburg in Eindhoven. We zijn naar A Few Good Men…Dancin‘ geweest. En eerlijk gezegd ben ik blij dat ik gewoon van iemand anders kan citeren als het gaat over wat ik vond van deze voorstelling met vijftien mannen die zich in het zweet werkten op het podium:

“Het is een aparte kennismaking met deze heren. De voorstelling begint in een soort sportschool, er wordt gebokst en het tempo van dans is meteen heel hoog. Dat past goed bij een dansact voor heren, maar dat deze carrière niet voor iedereen is weggelegd, blijkt al snel. Niet iedereen is even getalenteerd, een aantal mannen heeft moeite in de maat te blijven en gevoel voor timing zit ook niet bij iedereen goed. Bovendien danst de één heel potsierlijk, terwijl de ander bepaalde passen overslaat of een draai niet mooi afmaakt. Het zijn van die lullige dingen die je opvallen en irriteren tijdens deze dansshow, die zo gelikt had moeten zijn.”

(bron)

en verder:

“Hoezeer deze mannen ook hun best doen, ze halen niet het niveau dat je mag verwachten van een voorstelling in deze prijscategorie. In de groep zitten wel degelijk een paar goede dansers die het nog ver zullen schoppen, maar dat is niet voor iedereen weggelegd.”

(bron)

Ik moet bekennen dat ik me vooral het eerste deel van de voorstelling daar ook nogal aan heb zitten ergeren. Als er vier dansers op het podium staan die met hun arm een beweging maken die het tikken van een klok moet voorstellen, dan verwacht je wel dat die klokken ongeveer gelijk lopen. (zie ook de conclusie van Nikla in Cult Online daarover)
Het tweede deel van de recentie uit De Jonge Journalist kan ik echter niet helemaal onderschrijven:

“De show an sich is strak geregisseerd, de muziekkeuze (pop, rock, disco, jazz en latin) is goed en het schudden met de billen doet het goed bij de dames. Het eerste deel straalt veel energie uit, daarna zakt het wat in en duurt de show eigenlijk te lang voor datgene wat ze het publiek kunnen bieden. Helaas moet je na afloop concluderen dat ze de naam van hun show eer aan doen.”

(bron)

Er zaten namelijk écht niet alleen dames in de zaal waarbij het schudden van de billen het goed deed. Ik kon me meer vinden in deze uitspraak van een bezoeker aan de voorstelling in de VS:

“It could use a few good women”

(bron)

Want zeker ook dit deel van de voorstelling:

“The ‘body and spirit’ portion takes the stage and brings with it about eight bare-chested dancers dressed in skin-tight leopard print pants. Three men in a single line manipulating their bodies to appear as one dancer with several limbs follow this jungle-esque dance. One of the three dancers disguised in a mask becomes the star as the other two dance around him, making him the focus.”

(bron)

bevatte voor mij een té groot aantal kronkelende mannenlichamen. En waar mijn partner nog te spreken was over een aantal van de strakke bilwerken, had ik het na het afsluitende “pump it up” toch echt gehad.

Was er dan helemaal niets leuks aan? Nou, de act waarbij vier mannen op bureaustoelen ‘dansten’ was grappig. Al was het maar omdat ze zelf ook steeds zo’n blik hadden van “vind je me ook niet dom hier op mijn stoel?”.

0 0 stemmen
Bericht waardering
4 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Michel
Michel
16 jaren geleden

Ik weet niet of die "jongeJournalist" bij het AD werkt, maar de recensie daarin was niet veel positiever…

Sylvana
Sylvana
16 jaren geleden

Ik vond het een vet gave show, heel amerikaans op een goeie manier, echt een aanrader! Hip Hop maar ook Afrikaanse en oosterse muziek, house, Frank Sinatra … Ik ben net in Zoetermeer geweest Ga zeker nog een keer als ik nog kaartjes kan krijgen, supertoffe avond gehad. Ze kwamen aan het eind met alleen een handdoek om de zaal in toen de lichten al aanwaren en daarna kwamen ze met z’n allen naar het cafe van het Stadstheater met het publiek proosten.

We want more Good Men Danicng, wat een KANJERS!

Jo
Jo
16 jaren geleden

Nou mijn vriend en ik vonden het geweldig. Dit in tegenstelling wat je hier leest. Prachtige mannen, strakke lijven en heerlijke goede muziek. Het ging ook allemaal precies gelijk. De solo acts waren perfect. Kortom heerlijk mannelijk schoon en soepele bewegingen. Een lust om naar te kijken. Zou zo weer een keertje gaan

Monique Eickhoff
Monique Eickhoff
16 jaren geleden

Niet goed? Jullie zijn gek! Wij zijn dinsdag 30 november 2004 geweest en vonden het geweldig. Inderdaad Jo, de mannen waren prachtig, de dans geweldig en de kracht die het uitstraalde geeft jezelf energie!
Morgen weer? Graag! En overmorgen ook als het moet…