De miljardennota en oude media

 Gepubliceerd door om 23:40  Internet
sep 202004
 

Peter maakt zich boos over de beschikbaarheid van de miljardennota voorafgaand aan prinsjesdag:

“Als een journalist, professioneel of amateur, verslag wil doen van de stukken, wat zou het voor de RVD uit moeten maken op welke manier dat gebeurt? Zou een blogger, die groot inzicht heeft en graag een verslag wil maken van de stukken, niet de mogelijkheid moeten hebben het vantevoren in te kijken? Het is uiteindelijk publieke informatie, of niet?

Ik wil zelfs nog even verder gaan: waarom is deze informatie niet beschikbaar voor de burger? Iedereen kan een blogger zijn, iedereen kan erover willen schrijven, waarom wachten tot ‘de elite’ ermee klaar is en jij de leftovers mag hebben?”

(bron)

Volgens mij heet dit een storm in een glas water en een mug die in een olifant veranderd wordt. Het gaat er hier om het *vooraf* beschikbaar maken van nu nog vertrouwelijke informatie. Morgen, dus na prinsjesdag, is die informatie vrij toegankelijk. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor De miljardennota en oude media  Tags:

Wat ging er mis met de UKeU?

 Gepubliceerd door om 22:28  Onderwijs
sep 202004
 

Graham Blacker was ook bij de post-conference over de Britse eUniversity tijdens ALT-C 2004 in Exeter en hij schreeft er over op Auricle.
De sessie was een goed voorbeeld van hoe het ook kan als het fout afloopt. Respect voor Jonathan Darby die voor een zaal collega’s stond uit te leggen waarom het fout gegaan is met de online universiteit. Hij had het er zichtbaar niet altijd even gemakkelijk mee. Logisch ook, want hij heeft twee jaar gestopt in een initiatief dat nu geflopt is.

 Reacties uitgeschakeld voor Wat ging er mis met de UKeU?  Tags:

TikiWiki Wiki als IETF draft

 Gepubliceerd door om 06:57  Internet
sep 202004
 

Op de website van de makers van TikiWiki staat een IETF draft voor “Wiki” met de volgende omschrijving:

“Wiki is a simplified language to allow the display of pages on the web. Its format is easier than HTML and has been created to simplify the creation and update of web pages over the web. With no rendered a Wiki page is still easily readable.”

(bron)

Het gaat hier duidelijk om de markup (de opmaaktaal), niet om een applicatie of werkwijze. Zoals ik eerder gezegd heb, vind ik dat onverstandig. Ik ken namelijk al minimaal één applicatie waarvan gezegd wordt dat hij “wiki” ondersteuning heeft, terwijl het alleen om de opmaaktaal gaat. Lees verder….