PWiki ?

 Gepubliceerd door om 10:35  Leertechnologie
sep 172004
 

Via de pagina met “gewenste wiki-pagina’s” kwam ik bij een verwijzing naar Instiki, een wiki-tool die geen Apache of MySql nodig heeft en dus bij uitstek geschikt is om bijvoorbeeld op je laptop te draaien als persoonlijke wiki (PWiki).
Het concept spreekt me erg aan en Instiki ziet er goed uit. Jammer is dat, hoewel er drie verschillende soorten markup ondersteund worden, die net niet voldoende overeenstemmen met die van WikkaWiki om knippen en plakken van PWiki naar de ICT en Onderwijs Wiki mogelijk te maken. Want dat zou natuurlijk ideaal zijn: je maakt aantekeningen in je PWiki terwijl je dan niet persé online hoeft te zijn en knipt en plakt de delen die je voor iedereen beschikbaar wilt maken in de openbare Wiki.
Zou ook voor gerbruik in het kader van een WikiFolio zinvol kunnen zijn.

Home again

 Gepubliceerd door om 00:44  Algemeen
sep 172004
 

NS station Deurne Na anderhalf uur in de bus van Exeter naar Bristol, een uur op het vliegveld, een uur in het vliegtuig, twee uur in de trein en 10 minuten in de treintaxi (ja, die hebben we nog in Deurne) ben ik weer thuis. Mijn tas uitpakken kan nog wel even tot morgen wachten. Slapen heb ik eigenlijk ook nog geen zin in. Wil eigenlijk nog schrijven over de sessie van Sarah Porter (erg de moeite waard), de keynote van Ron Oliver (met een berg links die ik nog moet bekijken) en een paar sessies waar ik nog geen tijd voor had om over te schrijven. Veel mensen tegen gekomen die ik al kende, een aantal interessante mensen leren kennen, goede sessies bijgewoond en een aantal slechte. Maar ALTC-2004 was zeker de moeite waard. Tot volgend jaar wellicht op ALTC-2005 in Manchester?
Ik denk dat ik dat schrijven toch maar even tot van het weekend laat…

 Reacties uitgeschakeld voor Home again  Tags: