PWiki ?

Via de pagina met “gewenste wiki-pagina’s” kwam ik bij een verwijzing naar Instiki, een wiki-tool die geen Apache of MySql nodig heeft en dus bij uitstek geschikt is om bijvoorbeeld op je laptop te draaien als persoonlijke wiki (PWiki).
Het concept spreekt me erg aan en Instiki ziet er goed uit. Jammer is dat, hoewel er drie verschillende soorten markup ondersteund worden, die net niet voldoende overeenstemmen met die van WikkaWiki om knippen en plakken van PWiki naar de ICT en Onderwijs Wiki mogelijk te maken. Want dat zou natuurlijk ideaal zijn: je maakt aantekeningen in je PWiki terwijl je dan niet persé online hoeft te zijn en knipt en plakt de delen die je voor iedereen beschikbaar wilt maken in de openbare Wiki.
Zou ook voor gerbruik in het kader van een WikiFolio zinvol kunnen zijn.