WikiPing

Ik had jullie gisteren nog toegezegd om iets meer te vertellen over WikiPing. Eigenlijk verteld de pagina die erover gemaakt is op de Wiki voldoende: het is het gebruiken van Pings om aan te geven dat een Wiki gewijzigd is. Dit is vooral handig als je ‘centrale’ overzichten van wijzigingen wilt bijhouden zoals je kunt zien (op kleine schaal) bij Recentchanges.net. Weblogs hebben zoiets ook (bijvoorbeeld bij weblogs.com).
Ik heb een eerste versie hier online staan (pingen naar http://www.gosoftonline.com/wakkawiki/rpc/wikiping.php vanuit een wiki met een aan de WikiPing afspraken voldoend bericht zorgt dat je op die lijst komt.
En uiteraard wil ik, zeker ook gezien de recente discussies over integratie van Wiki en Weblog, deze twee eigenlijk graag integreren tot één lijst met wijzigingen van wiki’s en weblogs bij elkaar.