Blogging: A world stuck on itself

 Gepubliceerd door om 19:23  Internet
jul 212004
 
“More than a year ago, I began collaborating on a blog with a couple of other colleagues from work”

(bron)

…ja, dat is wel een opener van een artikel die er voor zorgt dat ik door ga met lezen. :) En in het kader van “al het goede komt in drieën” (of zo) nog maar een derde bericht over het verschijnsel bloggen. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Blogging: A world stuck on itself  Tags:

Bloggen een hype die voorbij is?

 Gepubliceerd door om 15:05  Algemeen
jul 212004
 
Bakkel denkt dat de weblog-hype over is. Volgens hem is bloggen ‘in’ geweest, en begint het nu ‘uit’ te raken. Ik denk het niet. Webloggen is nog klein, erg klein in de algemene (Nederlandse) internetwereld. Natuurlijk, voor bloggers en hun lezers lijkt het alsof het stikt van de blogs, maar feitelijk valt dat best wel mee.”

(bron)

Buiten het (hoger) onderwijs is webloggen ook in Nederland al een stuk verder doorgedrongen. Zover, dat sommigen de gegevens over het grote aantal inactieve weblogs zien als een teken dat de hype voorbij is.

 Reacties uitgeschakeld voor Bloggen een hype die voorbij is?  Tags:

ADSL 2+

 Gepubliceerd door om 08:45  Internet
jul 212004
 
“In Engeland beginnen de internetproviders binnen enkele maanden met de uitrol van de opvolger van de huidige ADSL, ADSL 2, zo meldt de BBC . Deze nieuwe technologie maakt het mogelijk om hoge snelheden te halen over de oude telefoonlijnen (koperlijnen).”

(bron)

Het artikel op de BBC website is zeker zo de moeite waard om te lezen, maar ook daar kan ik niet uit afleiden of dit een techniek is die gemakkelijk naast bestaande ADSL infrastructuur te gebruiken is. Dus dat bijvoorbeeld de ene provider ADSL 2+ aanbiedt terwijl de andere vanuit dezelfde centrale nog gewoon ADSL heeft lopen. Als het alles of niet is, zit je in Nederland met het probleem van een relatief grote dekking van ADSL en is het eerst wachten op het afschrijven van die hardware. Kan het wel, dan biedt het ruimte voor concurrentie.

 Reacties uitgeschakeld voor ADSL 2+  Tags:

Eindelijk kritische geluiden!

 Gepubliceerd door om 07:00  Internet
jul 212004
 

Peter Nederpel is

“van mening dat weblogs niet als doel maar als tussenstap gezien moeten worden; bedoeld om tijdelijk communicatie mogelijk te maken maar met het oogpunt om op te gaan in een serieus systeem. De ontwikkeling van dat serieuze systeem mag dan nooit ten koste gaan van het bijhouden van de weblogs. Zodra een weblog een onderwerp op zich wordt is het z’n doel al voorbij geschoten.”

(bron)

Hij reageert op een post van Jeanine Klinkenberg over de constatering dat weblogs slecht worden bijgehouden. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Eindelijk kritische geluiden!  Tags:

Waarom lees jij een weblog?

 Gepubliceerd door om 06:42  Internet
jul 212004
 

Waarom lezen bloggers in de VS weblogs? Het overzicht is o.a. te vinden op Weblogg-ed News. De toevoeging “eenvoudig te verzamelen” is eigenlijk ook wel voor mij van toepassing, maar dat is meer het gevolg van het gebruik van RSS, dan dat de informatie van weblogs komt, een aantal van mijn meest actieve RSS-bronnen komt namelijk van ‘gewone’ websites.

 Reacties uitgeschakeld voor Waarom lees jij een weblog?  Tags: