ADSL 2+

“In Engeland beginnen de internetproviders binnen enkele maanden met de uitrol van de opvolger van de huidige ADSL, ADSL 2, zo meldt de BBC . Deze nieuwe technologie maakt het mogelijk om hoge snelheden te halen over de oude telefoonlijnen (koperlijnen).”

(bron)

Het artikel op de BBC website is zeker zo de moeite waard om te lezen, maar ook daar kan ik niet uit afleiden of dit een techniek is die gemakkelijk naast bestaande ADSL infrastructuur te gebruiken is. Dus dat bijvoorbeeld de ene provider ADSL 2+ aanbiedt terwijl de andere vanuit dezelfde centrale nog gewoon ADSL heeft lopen. Als het alles of niet is, zit je in Nederland met het probleem van een relatief grote dekking van ADSL en is het eerst wachten op het afschrijven van die hardware. Kan het wel, dan biedt het ruimte voor concurrentie.