Verhalen over BlogTalk

 Gepubliceerd door om 22:09  Internet
jul 092004
 
“Two days packed with presentations cannot but wear you down. Two days packed with interesting people cannot but energize and inspire you. Put them together and you’ve got my current state for the last couple of days. Mind buzzing with thoughts, soundbites, ideas intermitted frequently with ‘I should write that down now’, and body exhausted, fingers cannot be bothered to write stuff down.”

(bron)

Ton is terug uit Wenen en probeert zijn ervaringen, gedachten en ideeën op een rij te krijgen. En hoe kan dat beter dan er over te schrijven :)

 Reacties uitgeschakeld voor Verhalen over BlogTalk  Tags:

Studenten en bezuinigingen

 Gepubliceerd door om 19:27  Persoonlijk
jul 092004
 
“De OV-jaarkaart komt toch niet voor rekening van de studenten. Wel zal het collegegeld éénmalig worden verhoogd. Dat is de uitkomst van de ministerraad vrijdag. Donderdag werd bekend dat een groot deel van de extra bezuinigingen die minister Gerrit Zalm van financiën gaat doorvoeren voor rekening van het onderwijs zou komen.”

(bron)

Ik weet nog niet hoeveel van de oorspronkelijke honderd tot honderdvijftig miljoen euro nu van de baan zijn, oftewel, geen idee of dit wisselgeld was of een daadwerkelijke vermindering van de bezuiniging.

 Reacties uitgeschakeld voor Studenten en bezuinigingen  Tags:
jul 092004
 
“Studenten lijken het voornaamste slachtoffer van het nieuwe bezuinigingspakket van 750 miljoen euro, waarmee het kabinet waarschijnlijk vrijdag zal instemmen. Daarmee opent de Volkskrant vrijdag. Het collegegeld gaat in 2006 en 2007 met honderd euro omhoog, en studenten moeten na hun studie de kosten van ov-kaart terugbetalen. Studenten dragen zo’n honderd tot honderdvijftig miljoen euro bij aan de bezuinigingen.”

(bron)

Ongelofelijk. En dan lees ik op de site van het Innovatieplatform:

“De missie van het Innovatieplatform is om de innovatiekracht van Nederland te versterken zodat ons land in 2010 weer een koploper is in de Europese kenniseconomie. Dat betekent dat Nederland een land moet worden waar volop ruimte is voor excellentie, ambitie en ondernemerschap van mensen en organisaties.

(bron)

Ja, dat moet je dan proberen met een overheid die begint met de studenten flink te korten.

 Reacties uitgeschakeld voor Studenten draaien op voor bezuinigingen  Tags:

Opgebrande bloggers

 Gepubliceerd door om 07:00  Persoonlijk
jul 092004
 
“I know that if I go more than about five or six hours without posting, or telling people that I’m not going to be blogging for the rest of the day," said Reynolds, readers e-mail him and say, ‘You haven’t posted anything in five or six hours. Are you OK?'”

(bron)

Wired schrijft over burnout problemen waar sommige bloggers (met name van de wat populairdere blogs) last van hebben. Net als Weblogg-ed News, waar ik het bericht vond, moet ik zeggen dat ook in mijn geval het aantal dagelijkse lezers niet in de aantallen loopt dat het een druk zou kunnen vormen. Maar ik weet wel hoe het voelt. Lees verder….