Studenten draaien op voor bezuinigingen

“Studenten lijken het voornaamste slachtoffer van het nieuwe bezuinigingspakket van 750 miljoen euro, waarmee het kabinet waarschijnlijk vrijdag zal instemmen. Daarmee opent de Volkskrant vrijdag. Het collegegeld gaat in 2006 en 2007 met honderd euro omhoog, en studenten moeten na hun studie de kosten van ov-kaart terugbetalen. Studenten dragen zo’n honderd tot honderdvijftig miljoen euro bij aan de bezuinigingen.”

(bron)

Ongelofelijk. En dan lees ik op de site van het Innovatieplatform:

“De missie van het Innovatieplatform is om de innovatiekracht van Nederland te versterken zodat ons land in 2010 weer een koploper is in de Europese kenniseconomie. Dat betekent dat Nederland een land moet worden waar volop ruimte is voor excellentie, ambitie en ondernemerschap van mensen en organisaties.

(bron)

Ja, dat moet je dan proberen met een overheid die begint met de studenten flink te korten.