Muziekuitwisselen via de ether

 Gepubliceerd door om 08:47  Internet
jun 142004
 
“De Recording Industry Association of America wil dat radiostations maatregelen nemen tegen kopiëren wanneer ze digitaal gaan uitzenden.

Het uitzenden van liedjes met cd-kwaliteit zou tot ongebreideld kopiëren en verspreiden via internet leiden. Digitaal uitzenden maakt van de radio in feite één groot ‘file-sharing’-netwerk als er geen maatregelen worden genomen, meent de brancheorganisatie van de Amerikaanse muziekindustrie”

(bron)

Zoals je weet verzamel ik berichtgeving over de stuiptrekkingen van de “oude” economische machten binnen de uitgeverij en muziekwereld. Over tien jaar kun je dan hier terug komen en glimlachen om zoveel domheid.

“De verzamelde radiostations zijn in principe tegen. Zij vinden dat het afdwingen van het respecteren van auteursrechtregelingen door mensen die daar niet mee ingestemd hebben, niet hun taak is.”

(bron)

Let op het “in principe tegen”, dat wil zeggen dat ze gaan onderhandelen over de manier waarop. Ze zouden tegen moeten zijn omdat het proberen handhaven van een bedrijfsmodel dat door de tijd is achterhaald niet haalbaar is.

Deel dit bericht:

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.