Muziekuitwisselen via de ether

 Gepubliceerd door om 08:47  Internet
jun 142004
 
“De Recording Industry Association of America wil dat radiostations maatregelen nemen tegen kopiëren wanneer ze digitaal gaan uitzenden.

Het uitzenden van liedjes met cd-kwaliteit zou tot ongebreideld kopiëren en verspreiden via internet leiden. Digitaal uitzenden maakt van de radio in feite één groot ‘file-sharing’-netwerk als er geen maatregelen worden genomen, meent de brancheorganisatie van de Amerikaanse muziekindustrie”

(bron)

Zoals je weet verzamel ik berichtgeving over de stuiptrekkingen van de “oude” economische machten binnen de uitgeverij en muziekwereld. Over tien jaar kun je dan hier terug komen en glimlachen om zoveel domheid.

“De verzamelde radiostations zijn in principe tegen. Zij vinden dat het afdwingen van het respecteren van auteursrechtregelingen door mensen die daar niet mee ingestemd hebben, niet hun taak is.”

(bron)

Let op het “in principe tegen”, dat wil zeggen dat ze gaan onderhandelen over de manier waarop. Ze zouden tegen moeten zijn omdat het proberen handhaven van een bedrijfsmodel dat door de tijd is achterhaald niet haalbaar is.

 Reacties uitgeschakeld voor Muziekuitwisselen via de ether  Tags:

Software en patenten

 Gepubliceerd door om 07:00  Internet
jun 142004
 
“I can’t decide whether the EFF’s “Patent Busting” project is too clever by half. Will it really do any good?

The big problem in patents isn’t that bad ones can be overturned — especially given how difficult and expensive it can be to do so. The problem is the U.S. Patent and Trademark Office and its abysmally lousy record for issuing lousy patents. Until someone — namely Congress — tackles the issue of patent quality, getting lousy ones overturned is only working at the margins of a much bigger mess.”

(bron)

Ik heb het er hier nog niet over gehad, maar ik vind dat software en patenten twee heel slecht te combineren dingen zijn. We zijn in Europa hard op weg vergelijkbare (net zo stompzinnige) regels te accepteren als de VS, en Nederland doet niet echt veel om het te voorkomen. Treffend is natuurlijk dat de grote bedrijven er vreselijk voor zijn, en dan zou je als regering toch al nattigheid moeten gaan voelen.

 Reacties uitgeschakeld voor Software en patenten  Tags: