Webloggers in het nieuws

“Zaterdagavond, het altijd goed geïnformeerde RTL4 Nieuws weet het zeker:

Webloggen wordt een rage in ons land“.

Een tenenkrommende reportage over de Weblogconferentie 2004 te Glimmen volgt, maar gelukkig besluit beroepspessimist Francisco van Jolig met een positief woord, en dat is opzich een kijkenswaardig unicum”

(bron)

Een tijdje geleden ontstond er ophef omdat Bill Gates (je weet wel, die van Microsoft) tijdens een key-note had aangegeven dat webloggen een belangrijke ontwikkeling was. Er waren webloggers die dat feit als het begin van het einde zagen. Anderen hebben blijkbaar soortgelijke gevoelens bij RTL4 ;-) Hoe dan ook, de rapportage over de Weblogconferentie 2004 te Glimmen had inderdaad een hoog RTL4 gehalte (oordeel zelf maar).

Via de verschillende links kwam ik o.a. bij Francisco van Jole terecht die een verhaal had over de weblog van Ton Verlind. En van daaruit ging het verder naar Camarados die blijkbaar de organisatie van het evenement voor hun rekening hebben genomen en waar je op de site een live view vanuit Paviljoen Appelbergen kunt vinden.

Francisco zag het overigens allemaal wel positief in: hij gaf aan dat er een tijdlang geroepen is dat jongeren steeds minder lezen. Echter, door het webloggen gaan ze niet alleen meer lezen, maar ook meer schrijven. Dat ze daarbij nog veel moesten oefenen om geen bagger te produceren nam hij nog even voor lief.

Kortom, niet het einde van de wereld.