Massaspel Xbox draait uit op fiasco

“Het Amerikaanse softwareconcern Microsoft is tegen een flinke tegenvaller aangelopen met zijn poging om duizenden tegelijk een Xbox-game te laten spelen. De ontwikkeling van het eerste spel, True Fantasy Live Online, is stopgezet omdat de ervaring niet “echt nieuw” zou zijn, aldus Microsoft vrijdag.”

(bron)

Toen ik dit bericht zag moest ik meteen terug denken aan vorige week. Toen stond bij een aflevering van NCIS (een vervolg op JAG) ook zo’n “massaspel” centraal. In tegenstelling tot de berichten die ik zowel op nu.nl als op webwereld las, gebruikten ze in de serie wél de afkorting MMORPG (overigens op bigkid gaan ze er ook vanuit dat je die afkorting wél kent). In die aflevering van NCIS ging het er ook om dat de hoofdpersoon (Jethro Gibbs) de afkorting niet kende, terwijl zo ongeveer iedereen om hem heen dat wel wist. En dat leverde een paar leuke scenes en tongbrekers op.
Nou vooruit dan:

MMORPG = Massive Multiplayer Online Role-Playing Games

NCIS = Naval Criminal Investigative Service

JAG = Judge Advocate General