“Kind wordt het liefst voorgelezen door mama”

“Kinderen van tien tot twaalf jaar worden het liefst voorgelezen door hun moeder. Van de 293 scholieren die door onderzoeksbureau TNS/NIPO werden ondervraagd, wil 44 procent liever voorgelezen worden door mama dan door een bekende Nederlander. Maar 13 procent geeft de voorkeur aan een artiest of andere populair persoon in Nederland.

Van de bekende Nederlanders zijn Idolswinnaar Boris met 3 procent, schrijfster Carry Slee 2 procent en bijna-Idol Maud 1 procent het meest gewild. Na de verzameling bekende landgenoten volgt vader, gevolgd door oma, juf en meester.”

(bron)

Ja jee zeg, vragen ze kinderen tussen de tien en twaalf jaar. Moet je mijn zoontje van anderhalf eens vragen, daar kom ik écht niet achter Boris als het om voorlezen gaat. En zelfs Carry Slee heeft hij nog nooit van gehoord, hij is meer fan van Dick (maar dan wel door papa voorgelezen). Die kinderen van 12 moeten zélf maar lezen, zijn ze groot genoeg voor.