mei 202004
 
“Minister Van der Hoeven (Onderwijs) heeft woensdag steun van het kabinet gekregen voor de vierdaagse schoolweek. Scholen krijgen in het voorstel dat zij naar de Tweede Kamer gaat sturen de mogelijkheid om zelf te bepalen hoe ze het wettelijk verplicht aantal lesuren verdelen.

Zo kunnen ze kiezen voor een vierdaagse schoolweek, maar ook voor een zesdaagse week en bijvoorbeeld een extra vakantie.

Vorig najaar liet een meerderheid in de Tweede Kamer al weten weinig voor dit plan te voelen.”

(bron)

Kan mij iemand vertellen wat hier de logica van is? Dus straks zou een school ook van bijvoorbeeld de zaterdag een schooldag kunnen maken? of gewoon besluiten dan één dag in de week geen les gegeven wordt?

Ik neem aan dat de leerkrachten dan natuurlijk wel moeten werken (vergaderen). dus als je in het onderwijs werkzaam bent én schoolgaande kinderen hebt ben je straks mooi in de aap gelogeerd.

mei 202004
 
“Met ZAP zijn de winnaars erin geslaagd om een professionele, innovatieve oplossing te verzinnen (in hapklare brokjes) voor onderwijskundige toepassingen. Dit product geeft de noodzakelijke veranderingen weer om studenten van de ZAP-generatie op een actieve manier bij het onderwijs te betrekken. Het adagio van ZAP: science is fun!”

(bron)

Gefeliciteerd!!! :) Ik vind het zeer verdiend!
Zie ook de overige berichten (deze en deze) hierover.

 Reacties uitgeschakeld voor ZAP wint Nationale ICT Award – categorie Overheid/non-profit  Tags:

KPN schroeft adsl-snelheid opnieuw op

 Gepubliceerd door om 07:00  Internet
mei 202004
 
“KPN verhoogt opnieuw de snelheid van zijn diverse adsl-abonnementen. Ditmaal gaat het evenwel om een relatief kleine verhoging.”

(bron)

De reacties op webwereld waren voor een groot deel kritisch (lees: negatief), maar ik kan het nou eenmaal niet erg vinden dat ik met mijn Basic abonnement naar 2240Kbps download en 416Kbps upload ga. Tuurlijk, een flinke verhoging van de upload t.o.v. de download had ik prettiger gevonden, maar een gegeven paard en zo…

 Reacties uitgeschakeld voor KPN schroeft adsl-snelheid opnieuw op  Tags: