Microsoft aan de dope?

 Gepubliceerd door om 08:48  Leertechnologie
mei 182004
 
“Do not ask me why, but this image from the Microsoft “Connecting MInds” ad, appearing in just about every education technology magazine, always puzzles me”

(bron)

:)

Geen commentaar nodig, gewoon goed voor een glimlach op een zonnige ochtend.

 Reacties uitgeschakeld voor Microsoft aan de dope?  Tags:
mei 182004
 
“Het internet is niet meer de vrijstaat die het ooit was. Na een periode waarin elke publicatie op het web vogelvrij was en ten prooi viel aan onbeperkt ‘copy- paste’-en, laten steeds meer makers hun auteursrecht gelden. Met een aangepaste wetgeving en een actief opsporingsbeleid voor misbruik, begint de digitale wereld steeds meer op de echte te lijken: voor niets gaat de zon op. Ook in het hoger onderwijs krijgen digitale rechten steeds meer aandacht”

(bron)

Oei oei oei, de edusite pakt weer eens een onderwerp aan op een manier die voornamelijk roept: “reageer op mij, reageer op mij!”.

OK dan: wat een onzinnige start van een artikel dat overigens best de moeite van het lezen waard is. Waarom? Nou, voornamelijk omdat copyright en betalen helemaal niet onlosmakelijk met elkaar verbonden hoeven te zijn. Ik heb het auteursrecht op alle berichten binnen deze weblog, maar je hoeft me niet te betalen als je uit de berichten citeert of ze gebruikt voor niet-commerciële doeleinden. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor EduSite: Van “copy-paste” naar collectieve licenties: Digitale auteursrechten en het hoger onderwijs  Tags: