Onrust in weblogging land…

 Gepubliceerd door om 07:00  Internet
mei 172004
 
“Nu nieuwe releases van Movable Type geld gaan kosten, schakelen steeds meer bloggers over op nog wel gratis alternatieven. Erg populair is WordPress. Dat is niet zo vreemd, want WP beschikt over een handige import-filter voor MT-content. Daarnaast doen de WP-specificaties niet veel onder voor die van Movable Type. Ook belangrijk, WordPress is -in tegenstelling tot MT- écht open source.”

(bron)

Ik heb de afgelopen week al een aantal Engelstalige berichten zien langskomen van verontruste, of zelfs boze Movable Type gebruikers. Nu voor de nieuwe versie in veel gevallen betaald moet gaan worden (er is nog een gratis versie voor maximaal één auteur en drie weblogs), kijken veel gebruikers om naar alternatieven. Voor de duidelijkheid:Nucleus is ook helemaal gratis en open source (GPL licentie), volop in ontwikkeling, beschikt over alle plugins die je je kunt wensen, en ik voorlopig nog geen reden om over te stappen naar wat anders. Je kunt o.a. meerdere auteurs hebben, meerdere weblogs op dezelfde server, een uitgebreid templating systeem om het uiterlijk te bepalen zonder zelf aan het programmeren te hoeven slaan, het is beschikbaar in het Nederlands, wat wil je nog meer.
[update] Nou waarschijnlijk een MT -> Nucleus importscript. Met dank aan D’Arcy Norman.

Deel dit bericht:

  2 reacties aan “Onrust in weblogging land…”

Reacties (2)
  1. Nucleus ziet er zeker goed uit, en lijkt al verder te zijn in ontwikkeling dan WordPress. Die laatste heeft echter een pMachine-importscript, Nucleus (nog) niet.

    Overigens ben ik het met je eens dat de hele MT-‘fuzz’ nogal overdreven wordt, je ziet maar weinig ‘hout-snijdende’ stukjes. Deze van LibraryPlanet.com is naar mijn idee een positieve uitzondering: http://www.libraryplanet.co

  2. Klopt, een ander nuchtere opmerking is die van Alan Levine (zie: http://jade.mcli.dist.maric… ) over dat er natuurlijk nergens staat dat je *moet* upgraden. Je kunt natuurlijk je huidige versie blijven gebruiken zonder er voor te betalen.

    Nog een aardig overzicht: http://www.scene24.net/inde… (grappig omdat nucleus daar niet op één uit komt, maar inmiddels wel voor de site zelf gebruikt wordt).

    Wie weet kom ik nog iemand tegen die wé een importscript voor pMachine heeft ;-) tot vandaag kende ik die voor MT ook nog niet.

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.