Permalink  Gepubliceerd door om 10:33  Algemeen
mei 172004
 

Oei, Vives is blijkbaar redelijk de fout in gegaan bij het schrijven van een vergelijking tussen Question Mark Perception en een aantal andere toetsprogramma’s, waaronder WinToets. Allard Bijlsma trekt flink van leer in de [email protected] van januari/april 2002.

Het betreffende artikel is online te lezen. Ik zou zeggen oordeel zelf of de verontwaardiging van Allard terecht is. Overigens is deel 2 van het artikel ook online beschikbaar.

 Reacties uitgeschakeld voor  Tags:

Onrust in weblogging land…

 Gepubliceerd door om 07:00  Internet
mei 172004
 
“Nu nieuwe releases van Movable Type geld gaan kosten, schakelen steeds meer bloggers over op nog wel gratis alternatieven. Erg populair is WordPress. Dat is niet zo vreemd, want WP beschikt over een handige import-filter voor MT-content. Daarnaast doen de WP-specificaties niet veel onder voor die van Movable Type. Ook belangrijk, WordPress is -in tegenstelling tot MT- écht open source.”

(bron)

Ik heb de afgelopen week al een aantal Engelstalige berichten zien langskomen van verontruste, of zelfs boze Movable Type gebruikers. Nu voor de nieuwe versie in veel gevallen betaald moet gaan worden (er is nog een gratis versie voor maximaal één auteur en drie weblogs), kijken veel gebruikers om naar alternatieven. Voor de duidelijkheid:Nucleus is ook helemaal gratis en open source (GPL licentie), volop in ontwikkeling, beschikt over alle plugins die je je kunt wensen, en ik voorlopig nog geen reden om over te stappen naar wat anders. Je kunt o.a. meerdere auteurs hebben, meerdere weblogs op dezelfde server, een uitgebreid templating systeem om het uiterlijk te bepalen zonder zelf aan het programmeren te hoeven slaan, het is beschikbaar in het Nederlands, wat wil je nog meer.
[update] Nou waarschijnlijk een MT -> Nucleus importscript. Met dank aan D’Arcy Norman.