mei 122004
 

Een tijdje geleden schreef ik dat, vanwege de fusie tussen Click2Learn en Docent, de SCORM 1.2 Resource Kit niet meer te vinden was. Met dank aan Schawn Thropp van ADL, die ook de IMS meetings hier in Reston is, kwam ik bij de persoonlijke website van Claude Austyn, met een kopie van de SCORM 1.2 Resource Kit Free Tools for the SCORM Community.
Update (26-02-2005) Nieuwe locatie

 Reacties uitgeschakeld voor SCORM 1.2 Resource Kit – update  Tags:
mei 122004
 
“In 2030 zullen twee van de drie Europese burgers last hebben van overgewicht. Daarmee wordt het probleem net zo groot als in de Verenigde Staten.”

(bron)

Oei, dat klinkt niet goed, ik heb hier al een paar tamelijk stevige exemplaren gezien.

 Reacties uitgeschakeld voor ‘Europeaan straks net zo dik als Amerikaan’  Tags:
mei 122004
 
“De Amerikaanse hoofdstad Washington en omliggende staten hebben de afgelopen dagen de eerste honderden cicades gezien van wat een ware plaag gaat worden. De bijzondere sprinkhaansoort komt slechts eens in de zeventien jaar tot wasdom. De hoofdstedelingen verwachten dat de insecten binnen een week op volle sterkte zijn. Dat zal naast gekrioel ook een oorverdovend getsjirp veroorzaken.”

(bron)

Grappig fenomeen waar ik vanochtend hier in de krant (de Washington Post ligt elke ochtend voor mijn hotelkamerdeur) voor het eerst over las, maar omdat er geen foto bij stond (en ik niet alle begrippen kon plaatsen) had ik maar een half beeld van wat dit was. Zie ook http://cicadamania.com/

Zo ziet een cicade er uit…

 Reacties uitgeschakeld voor Washington ziet plaag van cicades aankomen  Tags:
mei 122004
 
“Nederland was dit jaar prominent aanwezig op de Online Educa Berlijn (OEB) conferentie (3-5 december jl.), mede door het initiatief van SURF, de Economische Voorlichtings Dienst van het ministerie van Economische Zaken (EVD) en de Nederlandse ambassade in Berlijn. Naast een preconference waar IT en hoger onderwijs highlights uit Nederland zijn gepresenteerd en de aanwezigheid van diverse Nederlandse sprekers in het programma, was er de Dutch e-Learning market. Op dit Nederland paviljoen, dat onderdeel uitmaakte van de OEB-informatiemarkt, hebben meer dan veertien hoger onderwijsinstellingen en bedrijven de laatste ICT-producten en -diensten getoond.”

(bron)

Even een plug vanuit de VS voor een SURF verslag van Online Educa Berlin 2003 dat dan nu toch echt eindelijk gedownload en besteld kan worden van de SURF website.

 Reacties uitgeschakeld voor Onderwijsreeks nr. 4 – Dutch e-Learning in Europe  Tags:

Validatiedienst W3C krijgt update

 Gepubliceerd door om 07:00  Internet
mei 122004
 
“Het World Wide Web Consortium (W3C) heeft zijn online mechanisme om websites na te kijken een opfrisbeurt gegeven. Met deze dienst kunnen webbouwers controleren of hun sites conform de nieuwste standaarden zijn. De validatiedienst kan ook geüploade bestanden nakijken.”

(bron)

Ik heb nog niet echt verschillen kunnen ontdekken in de gebruikersvriendelijkheid. Dat moet voornamelijk blijken als je pagina niet valideert. De pagina hier doet dat gelukkig wél.

 Reacties uitgeschakeld voor Validatiedienst W3C krijgt update  Tags: