apr 192004
 
“Astronaut André Kuipers “zet Nederland op de kaart als een betrouwbare partner” met zijn ruimtereis. “Een man in de ruimte is voor Nederland van heel groot belang.” Dat zei premier Balkenende maandag in het vliegtuig op weg van Oekraïne naar Slovenië.”

(bron)

Er is niets af te dingen op de prestatie van André Kuipers, maar het was wel een beetje bobo’s in de bush vandaag zeg.

Deel dit bericht:
 Reacties uitgeschakeld voor Balkenende: Kuipers zet Nederland op de kaart  Tags:

Weblogs boycotten Nedstat

 Gepubliceerd door om 13:03  Internet
apr 192004
 
“Een aantal grote Nederlandse weblogs waaronder Volkomenkut, Retecool, Geenstijl en Jaggle roepen op tot een boycot op teller Nedstat . Volgens de webloggers wil Nedstat bij elk nieuw stukje tekst een andere teller. “Dat is natuurlijk onbegonnen werk,” aldus Fleischbaum van weblog Geenstijl.”

(bron)

Ik snap het gedoe hier effe niet. Uitspraken als “Nepstat zuigt bigtime en wij zullen er dan ook alles aan doen Nepstat dat laatste duwtje richting de financiële afgrond te geven” (bron) rieken een beetje naar het opzoeken van een gevecht. OK, je kunt het niet eens zijn met, kunt er boos zijn over, het mooie van een vrije economie is ook hier weer: zoek een andere tellerboer op!

Ik gebruik de Netstat-teller op mijn “wie ben ik” pagina. Kost me niks, krijg er voldoende informatie voor terug. De rest haal ik uit mijn eigen logbestanden.

Deel dit bericht:
 Reacties uitgeschakeld voor Weblogs boycotten Nedstat  Tags:

Bloggercon II terugblik

 Gepubliceerd door om 07:03  Internet
apr 192004
 
“I spent Saturday morning at Bloggercon II at the Harvard Law School. While I found some of the information I learned there useful, in the end I was disappointed and decided not to stay on for the afternoon sessions. At the heart of my frustration was the format. The sessions were organized by topic and moderated by people who are not experts on the topic. This was a conscious strategy on the part of the organizers, which I think was a mistake. What resulted in the three sessions I attended was descriptive information, but no great or real insights into the topic under discussion.”

(bron)

Omdat ik de OPML lijst van mensen die zich ingeschreven hadden voor BloggerCon II geïmporteerd had, kwam ik uiteraard een paar berichten tegen van mensen die er geweest zijn. Niet allemaal even positief (zoals deze eerste qoute van Kathleen Gilroy). Ik neem een paar reactie hier als lessons learned, of als gewoon aardige uitspraken: Lees verder….

Deel dit bericht:
 Reacties uitgeschakeld voor Bloggercon II terugblik  Tags:
apr 192004
 

Pfff, Ik ben zaterdag en een deel van vandaag bezig geweest met de voorbereidingen voor de Natschool Gebruikersdag van a.s. dinsdag.

Ik verzorg daar, samen met Peter Vennema, een sessie over hergebruik van materialen binnen Natschool. Ik vertel eerst iets over hergebruik in het algemeen en in het bijzonder binnen Natschool en in combinatie met SCORM 1.2. Daarna laat Peter zien hoe je bestaande materialen, bijvoorbeeld vanuit Word of vanuit een website kunt converteren naar SCORM packages.

Een belangrijk voordeel van deze aanpak is dat je niet te maken hebt met een aantal van de eisen die Natschool stelt met betrekking tot unieke naamgeving van resources en dat je geen conversie van interne links hoeft uit te voeren (zoals dat ook bij andere leeromgevingen moet overigens).

We hadden afgesproken dat we (ik in dit geval) een SCORM package zouden maken van de materialen die Peter tijdens de demonstratie zou maken zodat we dat package online beschikbaar konden stellen voor de deelnemers.

Uiteraard wilde ik er wat moois van maken en (uiteraard) viel dat dus nog best wel tegen. Lees verder….

Deel dit bericht:
 Reacties uitgeschakeld voor Nationale Gebruikersdag Natschool  Tags:

Zoeken in drie dimensies

 Gepubliceerd door om 07:00  Internet
apr 192004
 

Op Internetviewer stonden dit weekend een tweetal berichten (nummer 1 en nummer 2)over het in 3D zoeken. Klinkt interessant, al leverde mijn tekeningen in de demo niet écht zo’n schitterende resultaten op. Dat ligt natuurlijk niet eens aan de zoekmachine, maar meer aan mijn vermogen om met een muis iets zinnigs te tekenen.

Deel dit bericht:
 Reacties uitgeschakeld voor Zoeken in drie dimensies  Tags: