Man klaagt Google aan om smaad

 Gepubliceerd door om 07:02  Internet
mrt 242004
 
“Een accountant spant een rechtszaak aan tegen Google. Hij is niet blij met de zoekresultaten die hij krijgt als hij op zijn eigen naam zoekt.”

(bron)

:-) Maar zoals Balkenende gemerkt heeft, wie je bent in een zoekmachine is afhankelijk van wat anderen over je zeggen, Dat heeft ook in dit geval tot gevolg gehad dat het resultaat van de zoekopdracht anders geworden is.

 Reacties uitgeschakeld voor Man klaagt Google aan om smaad  Tags:

RSS en e-Portfolio’s

 Gepubliceerd door om 07:01  Leertechnologie
mrt 242004
 

Ik merk dat ook bij het gebruik van RSS er van tijd tot situaties ontstaan waarbij je als gevolg van één enkel bericht opeens een half uur langs verschillende blogs van mensen die het over dat ene bericht gehad hebben aan het zwerven bent. Nou ja het leverde mij in ieder geval twee nieuwe links in mijn reader op.

De aanleiding van dit alles was een kort rapport van David Tosh en Ben Werdmuller komt over de mogelijkheid van het combineren van RSS en digitale portfolio’s.

Nu denk ik dat je zowat alles wat maar met enige regelmaat (en dat kan maandelijks zijn) bijwerkt in de vorm van losse, zelfstandige berichten in de vorm van een RSS feed kunt aanbieden (en voor een deel gebeurt dat natuurlijk al op een groot aantal plaatsen). Toch is het rapport interessant.

Tot nu toe zie je, zeker in Nederland, nog twee heel ver uit elkaar liggende kampen. Ten eerste heb je de onderwijskundig ingestelde innovatoren die bezig zijn met het verder uitwerken van het concept van digitale portfolio’s en daarbij de techniek niet zo bijster interessant vinden (immers, techniek is niet belangrijk). En aan de andere kant heb je de techneuten (als je mij kent weet je dat ik techneut geen scheldwoord vind). Het rapport combineert niet alleen twee technieken, maar meer nog combineert het de expertise van de twee kampen. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor RSS en e-Portfolio’s  Tags:
mrt 242004
 
“Emerce verschijnt weer als tijdschrift. Het eerste nummer is alleen digitaal te downloaden, nummer twee verschijnt weer op papier.”

(bron)

Ik merkte het omdat de RSS-feed opeens geen beschrijvingen meer toonde. Emerce is terug, en hard op weg naar de definitieve uitgang. De digitale versie van Emerce kan alleen gelezen worden via de Zinio Reader, een soort pdf-lezer voor tijdschriften. Online kost Emerce zo 45 Euro, op papier 55 Euro per jaar, als combinatie slechts 65 Euro. We zullen zien hoe de inhoud van de RSS-feed zich ontwikkeld en of die berichten die daar gelinkt worden nog gratis toegankelijk blijven, anders is het helaas één bron minder voor de berichten hier.

 Reacties uitgeschakeld voor Tijdschrift Emerce verschijnt weer (digitaal)  Tags: