RSS voor kleine projecten

Via een van de CETIS nieuwslijsten kreeg ik afgelopen week een berichtje met betrekking tot het Librarian, Stor Curam Project. Hoewel de projectwebsite inhoudelijk zondermeer de moeite waard is om te bezoeken, gaat het me nu vooral even om de gekozen sofware voor de website: een blog.

Ik vind dat een heel verstandige en handige keuze en voornamelijk vanwege het feit dat dit nu nog een project in de opstartfase is, maar ook een project dat van tijd tot tijd nieuws over de voortgang beschikbaar wil stellen aan een voor hen op dit moment nog niet heel erg bekende groep gebruikers.

Nu kun je dat doen door, bij elke update ook een kopie van dat bericht naar mailinglijsten zoals die van CETIS te sturen. Gaat goed, bereik is redelijk groot, maar het is maar de vraag of die mensen die lid zijn van die lijsten dat wel allemaal willen weten.

Door nu gebruik te maken van een bloggingsoftware hebben ze in dit geval automatisch, gratis en zonder dat ze er verdere technische kennis voor moeten hebben ook een RSS-feed bijgekregen.
Dat betekent dat ik in staat ben om die RSS-feed aan mijn RSS-lezer toe te voegen. In tegenstelling tot de site van de Telegraaf krijg ik er gegarandeerd niet meerdere berichten per dag van, of zelfs elke dag een bericht. Maar als er eentje komt, verschijnt hij in mijn RSS-reader en weet ik ervan.