RSS voor kleine projecten

 Gepubliceerd door om 07:00  Leertechnologie
mrt 222004
 

Via een van de CETIS nieuwslijsten kreeg ik afgelopen week een berichtje met betrekking tot het Librarian, Stor Curam Project. Hoewel de projectwebsite inhoudelijk zondermeer de moeite waard is om te bezoeken, gaat het me nu vooral even om de gekozen sofware voor de website: een blog.

Ik vind dat een heel verstandige en handige keuze en voornamelijk vanwege het feit dat dit nu nog een project in de opstartfase is, maar ook een project dat van tijd tot tijd nieuws over de voortgang beschikbaar wil stellen aan een voor hen op dit moment nog niet heel erg bekende groep gebruikers.

Nu kun je dat doen door, bij elke update ook een kopie van dat bericht naar mailinglijsten zoals die van CETIS te sturen. Gaat goed, bereik is redelijk groot, maar het is maar de vraag of die mensen die lid zijn van die lijsten dat wel allemaal willen weten.

Door nu gebruik te maken van een bloggingsoftware hebben ze in dit geval automatisch, gratis en zonder dat ze er verdere technische kennis voor moeten hebben ook een RSS-feed bijgekregen.
Dat betekent dat ik in staat ben om die RSS-feed aan mijn RSS-lezer toe te voegen. In tegenstelling tot de site van de Telegraaf krijg ik er gegarandeerd niet meerdere berichten per dag van, of zelfs elke dag een bericht. Maar als er eentje komt, verschijnt hij in mijn RSS-reader en weet ik ervan.

 Reacties uitgeschakeld voor RSS voor kleine projecten  Tags:
mrt 222004
 
“Veel internetsites lappen de wet Koop op afstand aan hun laars. Dat concludeert de Consumentenbond op basis van onderzoek naar driehonderd websites, dat vrijdag naar buiten is gebracht. Volgens de wet heeft de consument recht op een bedenktijd van zeven werkdagen, maar 37 procent van de websites vermeldt dat niet.”

(bron)

Hmmm, ik had laats een website waar ze in de algemene voorwaarden heel vaag deden over de levertijd. Ik zou zelfs 15% boete moeten betalen als ik zou annuleren (zij mochten er wél 30 dagen over doen om het product te leveren). Gelukkig bleek het uiteindelijk (ze konden inderdaad niet leveren) mee te vallen en werd het geheel probleemloos geanuleerd. En daar (‘recht krijgen’) ging het ook de consumentenbond toch om niet waar?

 Reacties uitgeschakeld voor ‘Internetsites lappen wet aan hun laars’  Tags: