feb 292004
 
“De groei in de lcd-markt kan een flinke deuk oplopen door een actie van de Europese Unie. Deze wil op bepaalde schermen een invoerheffing van 14 procent leggen.”

(bron)

Vervelend, zou een flinke stap terug zijn voor de gelukkig dalende prijzen voor LCD-schermen.

 Reacties uitgeschakeld voor EU wil invoerrechten op lcd-schermen instellen  Tags:

Donner: internetaangifte voor iedereen

 Gepubliceerd door om 07:00  Internet
feb 282004
 
“Als het aan minister Donner van Justitie ligt, moet iedere burger straks vanachter zijn eigen computer aangifte kunnen doen.”

(bron)

Goed idee, maar is dat dan ‘iedereen’ of ‘iedereen met Internet Explorer 6 of hoger op Windows 2000/XP’?

Zie ook het eerder bericht over online belastingaangifte doen.

 Reacties uitgeschakeld voor Donner: internetaangifte voor iedereen  Tags:
feb 262004
 
“UPC introduceert maandag een nieuw internetabonnement. De kabelaar mikt met dit goedkope abonnement vooral op mensen die nu nog inbellen.”

(bron)

Het is al eerder gezegd, goedkoop is soms ook duurkoop. Dit abonnement heeft bijvoorbeeld een datalimiet van 250 MB per maand, belachtelijk natuurlijk als je een ‘breedband’ verbinding hebt.

Overigens bevatte een van de reacties op de site ook een link naar deze website over het ‘gratis’ ADSL van Zonnet (niet zo gratis dus).

Zie ook eerdere berichten over goedkoop ADSL

 Reacties uitgeschakeld voor Chello komt met goedkoop kabelabonnement  Tags:

Google beoordeelt websites kritischer

 Gepubliceerd door om 07:02  Internet
feb 252004
 
“Zoekmachine Google is druk bezig zijn zoekresultaten te verbeteren. "De zoekresultaten zijn daardoor in korte tijd behoorlijk veranderd."”

(bron)

Kritischer of niet, Balkenende had gisteren in ieder geval nog steeds een ‘raar kapsel‘. :-)

 Reacties uitgeschakeld voor Google beoordeelt websites kritischer  Tags:
feb 252004
 
“De drie internetaanbieders van KPN hebben ruim anderhalf miljoen abonnees. Daarvan hebben 468.000 mensen een breedbandaansluiting.”

(bron)

Jammer dat deze informatie zo incompleet is. Het zijn alleen de gegevens van de KPN internetaanbieders, zou graag de rest ervan ook weten.

 Reacties uitgeschakeld voor KPN-providers hebben 1,5 miljoen abonnees  Tags:
feb 242004
 
“Klanten van de Postbank hebben in heel Nederland last van een storing. Sinds het begin van de middag werken alle geldautomaten van de bank niet meer en kunnen pinbetalingen bij winkels mogelijk problemen geven. De Postbank verwacht de komende uren de storing op te lossen, aldus een woordvoerster dinsdag.”

(bron)

Ik heb het gemerkt, overigens was dat al vóór het begin van de middag én bij de pinautomaat van een andere bank! Ik was blij dat we met z’n tweeën waren en we dus via het Rabobank pasje van mijn partner wél nog geld uit de muur konden halen. :|

 Reacties uitgeschakeld voor Betalingsverkeer Postbank in problemen door storing  Tags:
feb 242004
 
“Volkomenkut.com is een van de vele sites die op ‘Grey Tuesday’ op grijs is gegaan als protest tegen de strenge handhaving van het auteursrecht.”

(bron)

Goh, had jij er van gehoord? Ik lees toch tamelijk wat nieuwsberichten, maar dit is voor het eerst dat ik er wat van zag. Even voor de duidelijkheid, de grijze kleuren hier op de site zijn er elke dag. Zou ik vandaag dan maar wat andere kleuren moeten kiezen? ;-)

 Reacties uitgeschakeld voor Websites gaan op grijs uit protest tegen auteursrecht  Tags:

Swiss minder in de min

 Gepubliceerd door om 08:29  Persoonlijk
feb 242004
 
“Swiss heeft vorig jaar minder verlies geleden dan in 2002. De Zwitserse luchtvaartmaatschappij liet dinsdag weten dat het negatieve resultaat is afgenomen van 980 miljoen tot 687 miljoen frank (435 miljoen euro). In dat bedrag is een last verwerkt van 205 miljoen frank voor een reorganisatie. Swiss sneed vorig jaar in zijn routenet, zijn luchtvloot en zijn personeelssterkte”

(bron)

Ik ben twee weken geleden met Swiss heen en terug naar Zürich gevlogen. Beide keren met vertraging en met mijn eigen eten en drinken aan boord. Heen in een piepklein vliegtuigje (Embraer RJ 145), terug iets groter. Ik kan nou niet echt zeggen dat het voor herhaling vatbaar was.

 Reacties uitgeschakeld voor Swiss minder in de min  Tags:

Congres: Open source, times are changing.

 Gepubliceerd door om 07:02  Tools
feb 242004
 

Het gaat al een hele tijd niet zo goed met het NGI, teruglopende ledenaantallen en verminderde belangstelling om in de vereniging te participeren lagen daar aan ten grondslag. Maar als je een Congres: Open source, times are changing kunt organiseren met tijdens dezelfde avond:

* Prof. Dr. Ir. Michiel van Genuchten, hoogleraar software management aan de TUE en tevens aan Philips Software verbonden als product marketing director.

* Ir. Michael A. Hoekstra, Linux business development manager bij IBM Nederland.

* Raul Pesch, manager software strategy bij Microsoft Nederland.

* Drs. Kees Vendrik, tweede kamer lid voor Groen Links.

* Ing. Jeroen Baten, oprichter-directeur van i2rs, en secretaris van de vereninging Open Source Nederland.

dan weet je in ieder geval dat je op belangstelling én als het goed is een aantal tegengestelde meningen kunt rekenen.

Het avond-congres is ook voor niet-NGI leden toegankelijk, locatie en tijdstip maken het wellicht wat minder eenvoudig bereisbaar, maar het lijkt mij zeker de moeite waard.

Pagina met programma, informatie over hoe in te schrijven etc..

 Reacties uitgeschakeld voor Congres: Open source, times are changing.  Tags: