jan 162004
 
“DELFT – De 56-jarige directeur van een schoonmaakbedrijf aan de Nijverheidsstraat in Delft is donderdagmiddag doodgestoken in zijn kantoor. Dat heeft een woordvoerder van de politie donderdag gemeld.”

(bron)

Zonder iets te willen afdoen aan de dood van Hans van Wierden kon ik niet anders dan hier mijn walging over uitspreken. Vanochtend stond in mijn lokale dagblad (Eindhovens Dagblad) weer een hele pagina over de dood van Hans van Wierden, een achtergrondprofiel van de verdachte Murat, reacties van leerlingen, politici en iedereen die denkt er verstand van te hebben of die wil vertellen hoe vreselijk het is dat dit kan in Nederland.

In Delft wordt iemand, waarvan ik de naam niet weet omdat die niet genoemd wordt, om waarschijnlijk net zo weinig reden doodgestoken en mijn dagblad komt niet verder dan een paar regels in de zijkolom van pagina vijf. Geen condoleance registers op internet, geen minuut stilte om 11 uur, geen nationale afschuw. De wereld wordt steeds kleiner, maar de wereld van verschil tussen beide gebeurtenissen is té groot.

Deel dit bericht:

  2 reacties aan “Je zult maar 56 zijn en directeur van een schoonmaakbedrijf….”

Reacties (2)
  1. Er stonden hier vier waarschijnlijk als grappig bedoelde reacties die, met verschillende namen en mailadressen, van dezelfde computer afkomstig waren.

    Deze reacties zijn om die reden verwijderd.

  2. mee eens,

    wereld is verkeerd, zij die zich Christen noemen doen niets. Kwaad wordt met kwaad vergeldt, en resulteert in meer kwaad.

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.